Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Γ.Ε.Σ. αδειάζει το στρατόπεδο «Παπαπέτρου» στο Αμύνταιο

Σύμφωνα και με την τελευταία εντολή που εστάλη στους επικεφαλής των μονάδων του Στρατοπέδου «Παπαπέτρου» στο Αμύνταιο για το 504 Μ/ΠΤΠ που μετακινείται στη Φλώρινα, αναλυτικά ο σχεδιασμός προβλέπει:
1. Την μεταφορά μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2013 της Α΄ΕΑΝ στην Κομοτηνή, περίπου 150 άτομα
2. Του 9ου Λόχου (Μηχανικού) μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013 στο Μαυροδένδρι Κοζάνης περίπου 50 άτομα
3. Την μεταφορά του 504 Μ/ΠΤΠ μέχρι 30 Ιουλίου 2014 στη Φλώρινα, περίπου 70 άτομα
4. Την μεταφορά του 9ου ΤΥΠ μέχρι 14 Ιουλίου 2014 στην Κοζάνη περίπου 40 άτομα.
5. Για την 106 δεν έχει προσδιορισθεί ακριβώς αλλά μάλλον πάει προσεχώς Κομοτηνή
Απομένει το Τ.Ε. Αμυνταίου το οποίο η θα κλείσει η θα μεταφερθεί στη Φλώρινα γιατί ο σχεδιασμός προβλέπει ένα κατά νομό.

Πηγή: nextnet.gr/blog

1 σχόλιο:

  1. Προβληματισμένοι κύριοι και προβληματισμένες κυρίες. Αποστολή των στρατιωτικών μονάδων είναι η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και ΟΧΙ η οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Αυτή είναι απόρροια της ύπαρξης μιας στρατιωτικής μονάδας σε μια περιοχή αλλά ΟΧΙ ο σκοπός της ύπαρξής της. Η μετακίνηση των στρατιωτικών μονάδων έχει σχέση με τον αμυντικό σχεδιασμό των Επιτελείων και όχι με τις απόψεις ή την ατομική προβολή των διαφόρων αιρετών. Δεν είναι δουλειά κανενός το θέμα της μετακίνησης ή της τοποθέτησης οπουδήποτε, κάποιας στρατιωτικής μονάδας. Όσο για τις συζύγους των στρατιωτικών που επικαλούνται ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού, έχουν αρκετό χρόνο για να μετακομίσουν όπου χρειάζεται και να επαναπροσδιορίσουν τον προγραμματισμό τους. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζουν πως η περιοχή στην οποία πρόκειται να μετακινηθούν είναι "δύσκολη" λόγω των συνεχών εντάσεων με τους Ανατολικούς μας γείτονες (δηλαδή: βρωμάει μπαρούτι) και θέλουν να ισχύσει για τη μονάδα των συζύγων τους κάτι διαφορετικό από όσα ισχύουν για ολόκληρο τον ελληνικό στρατό. Αν επρόκειτο να μετακινηυθούν στην Αθήνα δεν θα είχαμε αυτές τις αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή