Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Σκληραίνει η κόντρα για τις παραιτήσεις του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου


Επιστολή των Κώστα Θεοδωρίδη και Δημήτρη Φίστα προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Ευταξά 

Κα Γενικέ, στη συνεδρίαση της 19ης Αυγούστου 2013, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου με μοναδικό θέμα: «Συζήτηση και λήψης απόφασης για τις εξελίξεις στο Στρατόπεδο Συνταγματάρχου Παπαπέτρου του Δήμου Αμυνταίου» μετά από διεξοδική συζήτηση με όλους τους φορείς και κατοίκους και με την παρουσία των: Βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, Βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Γερμανίδη, Βουλευτή Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή, Περιφερειακών Συμβούλων κ. Ιωάννη Κιοσέ, κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, κ. Νικόλαου Γιώσκου, κ. Χρήστου Ναούμ, εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, υποψήφια βουλευτή κ. Κατερίνα Μέλφου και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Μπύρου Στέφανου, αποφασίσαμε ομόφωνα:
Α. Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το πρωί στις 8:00 π.μ. μπροστά από την πύλη του Στρατοπέδου όλων των Πολιτών του Δήμου Αμυνταίου.
Β. Τη δημιουργία επιτροπής η οποία θα αποτελείται από τους Παρόντες Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Πρόεδρο του εργατικού κέντρου, τον Δήμαρχο και τον κ. Κων/νο Θεοδωρίδη, η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνα κ. Αβραμόπουλο Δημήτριο.
Γ. Την υποβολή των παραιτήσεών μας ως έσχατη ενέργεια εναντίωσης στην απαξίωση της περιοχής εφόσον δεν υπάρξει άρση της άδικης απόφασης απομάκρυνσης των μονάδων στρατού από το Αμύνταιο.’’
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η γραμματεία του κ. Δημάρχου, συγκέντρωσε εσπευσμένα τις υπογραφές μας, θέτοντας τις παραιτήσεις μας στη διάθεση του Δημάρχου, με την πίστη ότι η πράξη μας αυτή ήταν πραγματική και όχι ένας τρόπος εξαπάτησης των αγωνιούντων συνδημοτών μας.
Επιπρόσθετα, διαμηνύαμε την αντίθεσή μας για την αποψίλωση που έχει υποστεί ο τόπος μας, το Αμύνταιο και τα περίχωρα, από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (σχολεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Εφορία, ΙΚΑ και τώρα στρατός).
Το ίδιο επαναλήφθηκε και επιβεβαιώθηκε στη «Διευρυμένη Σύσκεψη» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου στις 29/08/2013. Και εκεί εσπευσμένα ο Δήμαρχος, απαίτησε τη συλλογή των υπογραφών όλων των Δημοτικών Συμβούλων και των συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου πριν καλά-καλά λήξει η σύσκεψη. Η συλλογή των δικών μας υπογραφών, προϋπόθετε την υποβολή και της παραίτησης του Δημάρχου, η οποία θα υποβάλλονταν το ίδιο εσπευσμένα προς εσάς. (Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης).
Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, εξωθήθηκαν οι φορείς και οι σύλλογοι του Αμυνταίου, να πράξουν το ίδιο. Διαμορφώθηκε κλίμα και ζητήθηκε η παραίτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κου Ευστάθιου Κωνσταντινίδη αλλά και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που κατάγονται από την περιοχή του Αμυνταίου. Ακολούθησε η δήλωση παραίτησης, από τα ΜΜΕ, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιώσκου Νικόλαου αλλά και του Δημάρχου Πρεσπών κ. Τσέπα.
Ενώ όλοι μας θεωρούσαμε ότι τελούσαμε υπό παραίτηση και από το πρωί της Παρασκευής 30/08/2013, υλοποιώντας τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Στρατοπέδου, ο Δήμαρχος καλούσε σε συνεδρίαση την Οικονομική Επιτροπή 02/09/2013 και μοίραζε έργα και μελέτες, απούσης της μειοψηφίας. Την ίδια μέρα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακυρώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας (δεν παραβρέθηκε κανένας Δημοτικός Σύμβουλος, ούτε ο Δήμαρχος).
Στις 03/09/2013, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου.
Στις 05/09/2013, συνεδρίασε του Δημοτικό Συμβούλιο της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ Ξινού Νερού.
Στις 10/09/2013, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία μόνο της πλειοψηφίας και την απουσία της μείζονος και ελλάσονος αντιπολίτευσης, δίχως να γίνεται σεβαστή η ομόφωνη απόφαση στις 19/08/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κα Γενικέ, θέλαμε να μας απαντήσετε εγγράφως εάν και πότε υποβλήθηκε η παραίτηση του Δημάρχου προς εσάς υλοποιώντας τη δέσμευσή του απέναντι στους Δημότες του Δήμου μας. Δέσμευση που διαμορφώθηκε με την υπ’αρ.: 273/19-08-2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, η οποία και εξακολουθεί, αφού δεν ανακλήθηκε, να ισχύει.

Με τιμή για την ελλάσονα και μείζονα αντιπολίτευση.

Επικεφαλής Ελλάσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Αμυνταίου
ΦΙΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Αμυνταίου
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου