Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Υπογραφή σύμβασης για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης του Αρδευτικού Δικτύου Πρεσπών


Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη Σύμπραξη Γραφείων Μελετών για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Αρδευτικού Δικτύου Πρεσπών», προϋπολογισμού 324.881,30 € (χωρίς ΦΠΑ).
Η εκπόνηση της μελέτης αφορά στη μετατροπή του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου της περιοχής ανατολικά της Μικρής Πρέσπας, από ανοιχτό σε κλειστό, ώστε να εφαρμοστεί η μέθοδος της στάγδην άρδευσης που αποτελεί καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων παραγωγών. Τα έργα βελτίωσης και εφαρμογής της στάγδην άρδευσης στο υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, προτείνονται και στο πλαίσιο των ενεργειών για την υποστήριξη της ανάπτυξης στην περιοχή από την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη της Περιοχής Πρεσπών.
Συγκεκριμένα, αντικείμενο της παρούσας μελέτης αποτελεί η σύνταξη προμελέτης και οριστικής μελέτης όλων των έργων, τα οποία θα απαιτηθούν για την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου που θα τροφοδοτείται από τη Μικρή Πρέσπα, με τη βοήθεια αντλιοστασίου εμβαδού περίπου 120,00 m2 και θα έχει έκταση 16.312 στρεμμάτων. Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του υφιστάμενου και πεπαλαιωμένου δικτύου ανοιχτών αγωγών, από σύστημα κλειστών υπό πίεση αγωγών, ώστε να εφαρμοστεί η μέθοδος της στάγδην άρδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου