Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας συντονιστικό όργανο σε σύμπραξη με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας συμμετέχει ως συντονιστικό ίδρυμα σε Σύμπραξη Comenius Regio με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Δήμου Dobele της Λετονίας από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2015.
Η σύμπραξη έχει τίτλο: «Visual arts, creativity and intercultural education based on local artistic repository» και αριθμό σύμβασης: 2013-1-GR1-COM13-15123-1. Οι Συμπράξεις Comenius Regio στοχεύουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης και τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις εμπλεκόμενες περιοχές, μέσα από την συνεργασία τοπικών αρχών με ρόλο στη σχολική εκπαίδευση.
Οι συνεργαζόμενοι φορείς της παραπάνω σύμπραξης είναι:
- Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας
- 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
- Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Π.Δ.Μ.
- Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
- Dobeles Novada Izglitibas Parvalde
- Mezinieku Pamatskola
- Dobeles Mākslas Skola
- Dobele Novadpētniecības Muzejs
Σκοπός της σύμπραξης είναι η βελτίωση της ποιότητας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις συνεργαζόμενες περιοχές μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και την υιοθέτηση καινοτόμων και καλών πρακτικών για την ανάδειξη και ενσωμάτωση της τοπικής καλλιτεχνικής κληρονομιάς στο Πρόγραμμα Σπουδών του Δημοτικού Σχολείου. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια του έργου, θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικές δράσεις, που θα ενσωματώνουν την τοπική καλλιτεχνική δραστηριότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Οι κύριες δραστηριότητες, που έχουν προγραμματιστεί, είναι η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για εικαστικές δραστηριότητες, η συγγραφή γλωσσάριου με ορολογία για τις παραστατικές τέχνες, η διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων για την κατάρτιση εκπαιδευτικών και μαθητών, η δημιουργία ιστοσελίδας με πληροφορίες για τη ζωή και το έργο των τοπικών καλλιτεχνών, η διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής μαθητών/τριών, η σύνταξη έντυπου και ψηφιακού οδηγού των καλλιτεχνικών εργαστηρίων της περιοχής Φλώρινας.
Οι δράσεις της σύμπραξης θα επεκταθούν σε δημοτικά σχολεία του νομού και θα διαχυθούν σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από σεμινάρια, ιστοσελίδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου