Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Μανιάτης: Επιβάρυνση €0,50 σε όλους, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε αδύναμους

Γ. Μανιάτης: Επιβάρυνση €0,50 σε όλους, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε αδύναμους
Με μια μικρή επιβάρυνση (μισό ευρώ το χρόνο) που θα επιβληθεί σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα καλυφθεί το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τους πολίτες που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης.

Σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Μανιάτης είπε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από τις οικογένειες αυτές και διευκρίνισε ότι «η απόφαση είναι αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου μισό ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης». Στην ειδική κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, θα ενταχθούν μερικές χιλιάδες οικογένειες που είναι γραμμένες έως την 1η Νοεμβρίου στα κοινωνικά συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας και που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους.
Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει με εκείνους που έχουν διακοπή ρεύματος αλλά δεν είναι ενταγμένοι στα κοινωνικά συσσίτια, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι για την κατηγορία αυτή ισχύει η ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, μια διαδικασία η οποία, όμως, προβλέπει ρύθμιση των οφειλών.
Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «η πρόταση της κυβέρνησης είναι η πιο ρεαλιστική και με το μικρότερο κοινωνικό κόστος για τους υπόλοιπους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου