Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΜΥΝΤΑΙΟ: «ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΚΟΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Πηγή: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Σε άδεια σχεδόν αίθουσα, δεν ξεπερνούσαν τους 35, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Αμυνταίου, ο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, δημιούργησε την δημοτική ενωτική κίνηση, την Κυριακή 8.12.13.
Ισχνή  η συμμετοχή των πολιτών,  οι οποίοι απογοητευμένοι από τέτοιας μορφής κινήσεις, τις οποίες θεωρούν αναποτελεσματικές, απουσίαζαν και δεν ανταποκρίθηκαν στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της κίνησης είναι η δημιουργία αυτόνομων σχημάτων, προκειμένου να δοθεί μια διαφορετική κατεύθυνση στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014 αλλά και μιας διαφορετικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στις δηλώσεις τους είπαν:
Τάσος Τσαούσογλου, εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Στο επίπεδο της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στο επίπεδο όλων των Νομών όπως επίσης και στους επιμέρους Δήμους κάθε Νομού, παίρνεται μια πρωτοβουλία από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ για να οικοδομηθούνε πλατιές δημοκρατικές, δημοτικές κινήσεις.
 Στόχος μας είναι η συγκρότηση της αυτονομίας αυτών των δημοτικών κινήσεων, δηλαδή όχι χρισματικές διαδικασίες,  οι οποίες για μας θα πρέπει να έχουν τρία βασικά χαρακτηριστικά. Το ένα να είναι η εναντίωση στις δομές που έχει επιβάλλει ο Καλλικράτης και την γραφειοκρατία και αναποτελεσματικότητα που επιφέρει, το δεύτερο είναι η μη μετατροπή των Δήμων μας σε προέκταση του χεριού του μνημονίου δηλαδή οι πολιτικές που θα ασκούνται να μην έχουν σχέση με κλεισίματα παιδικών σταθμών κ.λ.π. δηλαδή να μην γίνουμε αναφορά της κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης στα πλαίσια της λιτότητας και στους Δήμους. Το τρίτο χαρακτηριστικό είναι η συγκρότηση αυτών των δημοτικών κινήσεων να μην έχουν Δήμαρχο κεντρικό μοντέλο και αυτό σημαίνει για μας ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή του ίδιου του κόσμου. Στα πλαίσια αυτά παίρνουμε μια τέτοια πρωτοβουλία και στην περιοχή του Αμυνταίου και ο Γραμματέας της περιοχής θα σας πει δυο λόγια γι’ αυτό.
Ερώτηση: θα συνεχίσετε αυτές τις εκδηλώσεις και μελλοντικά;
Απάντηση: Για εμάς αυτές οι δημοτικές κινήσεις έχουν χαρακτήρα σε τρία επίπεδα.  Ένα είναι πριν τις Δημοτικές εκλογές, ένα μετά από τις Δημοτικές εκλογές και κατά τη διάρκεια των εκλογών.  Πριν από τις εκλογές σημαίνει ανάδειξη και καταγραφή των προβλημάτων, θα σας πει και ο Ηλίας για τους φορείς που καλέσαμε σήμερα να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους,  για να είμαστε ο ιμάντας μεταφοράς των προτάσεων της κοινωνίας και των φορέων της στους Δήμους. Το δεύτερο στοιχείο είναι είτε στη μεριά της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης να έχουμε πολιτικές ανάδειξης των προβλημάτων του κόσμου. Κατά τη διάρκεια των εκλογών είτε αυτόνομα η δημοτική κίνηση είτε σε συνεργασία με άλλες δημοτικές κινήσεις και άλλα πρόσωπα κυρίως του αντιμνημονιακού μπλοκ θα συνεχίσουμε αυτή τη λειτουργία.
Ερώτηση:  κ. Τσαούσογλου, στην ανακοίνωση που δώσατε στη δημοσιότητα υπάρχει ένας στίχος όπου καλείται τις μνημονιακές δυνάμεις και όχι και τις αντιμνημονιακές.
 Απάντηση: Δεν  ξέρω τι ανακοίνωση ακριβώς διαβάζετε. Εμείς λέμε καλούμε κύρια το αντιμνημονιακό μπλοκ και από εκεί και πέρα λέμε ότι μπορούν να συμμετέχουν άνθρωποι που δεν έχουν την κοινωνική κατακραυγή μαζί τους ανεξάρτητα εάν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ.  Θα διευκρινιστεί και στη συζήτηση ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τον απλό κόσμο που ανήκει στη μη αντιμνημονιακή παράταξη αλλά δε θέλουμε οι άνθρωποι που καταδεικνύουν αυτές  τις πολιτικές και τις εφαρμόζουν να πούμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους στο επίπεδο του Δήμου.
Ερώτηση: Παρόμοια κίνηση θα γίνει και στην πόλη της Φλώρινας;
Απάντηση: Ναι υπάρχει μια τέτοια διαδικασία και στην πόλη της Φλώρινας, νομίζω στις 15 του μήνα.
Γκιόζης Ηλίας, Συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης Μελών Αμυνταίου
Θα συνυπογράψω τις θέσεις του Τάσου. Εμείς καλούμε αυτή την συγκέντρωση σήμερα για να φέρουμε την κοινωνία ένα βήμα πιο κοντά στο να συμμετέχει στην διακυβέρνηση του τόπου του.  Φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο γιατί δεν διαπιστώσαμε κάποια άλλη συλλογικότητα, η οποία έκανε αυτή την κίνηση εάν θέσουμε ότι έπρεπε να πάρουμε εμείς αυτή την πρωτοβουλία.  Δεσμευόμαστε όμως ότι μετά τη λήξη αυτής της συγκέντρωσης ο ρόλος ο κομματικός του ΣΥΡΙΖΑ πάει στην άκρη και αναλαμβάνει πλέον η οργάνωση, η επιτροπή που ελπίζουμε να  βγει από τη σημερινή συγκέντρωση.
Ερώτηση: Η επιτροπή που θα βγει θα είναι μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Απάντηση: Όχι, δεν είναι δεσμευτικό να είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι από την κοινωνία, μπορεί να είναι από ανθρώπους που δεν εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι και από ενεργούς πολίτες. Αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα που θα κερδίσουμε εμείς και θέλουμε η κοινωνία να συμμετέχει, να συναποφασίζει γιατί μόνο έτσι πιστεύουμε ότι μπορεί ο τόπος να πάει μπροστά.  

2 σχόλια:

  1. ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ ΤΥΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ... ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να το κάνουν το Σύριζα στο Αμύνταιο δουλειές θέλουν όχι εταιρεία αναρχικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή