Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Επιστροφή στα τοπικά προϊόντα


Οι φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Φλώρινας στα πλαίσια του project: ‘’Βιωσιμότητα της Φλώρινας’’ έχουν κινητοποιηθεί για να αναδείξουν τον τοπικό οίνο του Νομού Φλώρινας. Οι δράσεις τους περιλαμβάνουν τα εξής:
• Συνεντεύξεις από κάβες της πόλης
• Συνεντεύξεις από καφετέριες και bar 

Με τον τρόπο αυτόν ανακάλυψαν πως οι κάτοικοι της πόλης προμηθεύονται από τις κάβες όλα τα είδη κρασιών, χωρίς να εστιάζουν στον τόπο προέλευσης του κρασιού. Ειδικότερα, στις μέρες μας που η κοινωνία πλήττεται από την οικονομική κρίση στρέφονται στο οικονομικότερο χωρίς να προσέχουν την ποιότητα.
Oι καφετέριες και τα νυχτερινά κέντρα στηρίζουν σε πολύ μικρό ποσοστό το τοπικό κρασί. Ενδεικτικά, από τις πέντε καφετέριες που λειτουργούν και ως bar το βράδυ μόνο οι δύο περιείχαν στον κατάλογό τους τοπικά κρασιά.
Είναι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους, τους πελάτες αλλά και τους καταστηματάρχες να προτιμούν και να προωθούν τους τοπικούς οίνους. Έτσι, θα προσφέρουν και θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Άλλωστε, τρία κρασιά του Αμυνταίου βραβεύτηκαν με 3 χρυσά μετάλλια και 2 ειδικές διακρίσεις!
Τελευταία δράση των φοιτητριών είναι η διανομή τοπικού κρασιού στους πολίτες για να προωθήσουν το προϊόν και να τους ενθαρρύνουν να το προτιμούν στις αγορές τους για να στηρίξουν τον τόπο τους.
Σας προσκαλούν στο πάρκο με τα κανόνια στο ειδικό τραπεζάκι που θα στηθεί το Σάββατο το απόγευμα. Ελάτε όλοι να γευτείτε το τοπικό κρασί μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα!!!!!!

Καλές γιορτές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου