Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Συνενοχή κυβέρνησης - τρόικας για την «διάλυση» των τελωνείων


Οι τελωνειακοί εδώ και ένα χρόνο περίπου προσπαθούν «απελπισμένα» να κοινοποιήσουν το πρόβλημά τους, είναι γεγονός ότι  από το 2009 μέχρι πέρση το 2012 η  μείωση των αποδοχών τους στο σύνολο είχε φθάσει το 40%.
Από το 2009 μέχρι σήμερα 2013 οι επιπρόσθετες περικοπές αυξήθηκαν δραματικά και φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις το 60% περίπου, γεγονός που  ανατρέπει πλήρως τον  οικογενειακό -  προσωπικό  προϋπολογισμό τους.
Η δουλεία του τελωνειακού  είναι ιδιαίτερη αλλά και ευαίσθητη, δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση και τους τροικανούς ισχύει το: «εις ώτα μη ακουόντων».
Οι τελωνειακοί στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν μπήκαν τυχαία, την επέλεξαν συνειδητά, λαμβάνοντας υπόψη τους τις πρόσθετες νόμιμες συνταγματικές αμοιβές του παρελθόντος.
Τώρα τι;  όλα τινάζονται κυριολεκτικά στον αέρα, η  υπηρεσία απορυθμίζεται ανησυχητικά εξαιτίας του μειωμένου αριθμού των εργαζομένων.
Μείζον θέμα είναι η «μίζερες και εξαθλιωτικές» συνθήκες εργασίας όπως:
οι εργάσιμες  αργίες που ξημεροβραδιάζονται χωρίς να αμείβονται, και η στέρηση των απαραίτητων κονδυλίων για την εύρυθμη λειτουργίας τους.
Θα μου πεις αναγνώστη… μόνο οι τελωνειακοί είναι; Όχι βέβαια…η καταιγίδα των περικοπών χτύπησε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπάλληλους, απλά οι τελωνειακοί είναι ειδική περίπτωση, θέλουν στήριξη για να μπορούν περήφανα να «φυλάν Θερμοπύλες».

Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου