Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου ζητούν οι γιατροί

10 γιατροί του Χειρουργικού τομέα και της μονάδας Τεχνητού Νεφρού από το νοσοκομείο Φλώρινας με υπόμνημα τους προς την διοίκηση εκφράζουν την αγωνία τους για την λειτουργία των τμημάτων τους και του νοσοκομείου γενικότερα, που έχει φτάσει σε όριο επικίνδυνο.
Όλες οι χειρουργικές κλινικές έχουν απομείνει με 2 μόνο γιατρούς. Ήδη η μαιευτική-γυναικολογική κλινική δεν καλύπτει εφημερίες το 1/3 του μήνα και οι γυναίκες πρέπει να αναζητούν άλλο νοσοκομείο για την γέννα τους. Ο διορισμός επικουρικών γιατρών καθυστερεί προκλητικά, η διοίκηση δίνει μόνο υποσχέσεις και οι γιατροί φτάνουν στα όρια των αντοχών τους.
Η υποστελέχωση αφορά και το νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό και σοβαρή είναι και η έλλειψη υλικών. Ο προϋπολογισμός του 2014 με βάση τις ανάγκες υπολογίζεται ότι θα φτάσει με το ζόρι για το μισό χρόνο.
Οι γιατροί ζητούν άμεσα μέτρα στελέχωσης, αλλιώς από τον επόμενο μήνα δεν θα μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια τις εφημερίες του μήνα.

Για την νοσοκομειακή επιτροπή,
Γιάννης Κοσκοσάς

2 σχόλια:

  1. δηλαδή, δεν φτανει όλα οσα υπομένουμε απ τα μνημόνια, πρεπει να πάμε και να γεννησουμε σε άλλο νομό, με ό,τι αυτο συνεπάγεται σε κόστος χρηματων, κόπωση κλπ . Ειμαι μία απ τις εγκυμονούσες αυτων των ημερων κ θα πρεπει να επωμιστώ όλη αυτη την πολυέξοδη ταλαιπωρία ή ακομα χειρότερα, την αγωνια για τις αναγκες της γεννας...
    Ερωτω λοιπόν, όλους, τους πολίτες της Φλώρινας, τα αιρετα μέλη της Αυτοδιοίκησης, τους βουλευτες μας, τί πράττουν γι αυτο το μειζον πρόβλημα;;; Δεν θα δεχθω απλώς οτι κάνουν εισηγησεις ή οτι πιέζουν με το τρόπο τους κλπ. Ειναι σοβαρότατο προβλημα, που εχει ξαναγινει στο νομό μας κι ερωτώ γιατι δεν αναστατώνουν τους πάντες στη Βουλή των Ελλήνων, γιατι δεν διαμαρτυρονται έντονα με δραστικότατες κινήσεις, γιατι δεν απειλούν με αρνηση να δεχτουν κάλπες στις επερχόμενες εκλογες, κανεις να μην ψηφίσει κανεναν, εαν δεν δοθεί λύση όχι τωρα, αλλά χθες!!! Αλλιώς γιατι να ψηφίσουμε, για να εχουμε πεζόδρομο στο ποταμι; ή παραπάνω δρομολόγιο του τρενου; ή μια λύση για τον Ζωολογικό;; Αυτα δεν προτεραιότητες, αυτα ειναι γελοιότητες.
    Ειμαστε ενας Νομός με δημογραφική φυσικη αυξηση, φορολογού τα παιδια κ μας δυσκολευουν να γενναμε κι όλας;;;
    Απορω πως μπορούν κάποιοι να αυτοαποκαλούνται Βουλευτες κ τα συναφη. Πως μπορουν να μας κοιταξουν στα ματια κ να ζητησουν τη ψηφο μας, οταν δεν μπορουν να επιληφθουν των ζωτικών προβληματων μας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Agapiti mou kiria exeis apoliti dikio omos tous vouleftes pou pezoun spoudeo rolo stin kentriki politiki skini Kai stis apofaseis ton kivermiseon emeis tous psifizome. Kai afou elileksame tenekedes anagastika tha ipomenoume Kai ola ta strava

    ΑπάντησηΔιαγραφή