Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών


Για μια ακόμα φορά οι αγρότες του νομού μας αναγκάστηκαν να προβούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τα φορολογικά μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε αγρότη.

Όπως γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τη πιο βάρβαρη, την πιο ανελέητη φορολογική επιδρομή αλλά και την καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου τόσο σε κοινωνικό αλλά και εργασιακό επίπεδο.  Σε μια χώρα που η οικονομία βυθίζετε ακόμα περισσότερο, η ανελέητη χωρίς διακρίσεις φορολογική πολιτική έχει εξουθενώσει την κοινωνία και τους εργαζόμενους. Οι αγρότες οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια με την παραγωγικότητα μέσα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να ανταγωνιστούν τους Ευρωπαίους αγρότες, οι οποίοι διαθέτουν και μεγαλύτερες εκτάσεις καλλιέργειας αλλά και υποστηρίζονται περισσότερο από τις χώρες τους οι οποίες προωθούν ενδεχομένως με μεγαλύτερη ασφάλεια τα προϊόντα τους.
Στη χώρα μας δυστυχώς ο αγροτικός τομέας ο οποίος έπρεπε να είναι ο πιο παραγωγικός ιστός της κοινωνίας, έχει αφεθεί στο έλεος των μεσαζόντων και των κερδοσκόπων εμπόρων και βιομηχάνων, οι οποίοι όχι μόνο δε προωθούν τα ελληνικά προϊόντα αλλά εισάγουν και βαφτίζουν ελληνικά προϊόντα από άλλες χώρες.
Η φορολογική αφαίμαξη των ελλήνων αγροτών τους οδηγεί και τους βυθίζει στην απόγνωση αλλά επιπρόσθετα επιβαρύνει τα αγροτικά προϊόντα  τα οποία προωθούνται στην ελληνική αγορά με άμεσες επιπτώσεις στη τσέπη του καταναλωτή.
Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα  των αγροτών του νομού μας και όλης της χώρας και πιστεύουμε ότι ο αγώνας τους που είναι δίκαιος και σωστός να τύχει θετικής εξέλιξης από την κυβέρνηση και να τροποποιηθούν οι αποφάσεις, οι οποίες θα δώσουν διέξοδο στον αγροτικό τομέα και σε όσους ηρωικά προσπαθούν να επιβιώσουν από την αγροτική γη.
ΦΛΩΡΙΝΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014                                                       
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου