Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σε «φινετσάτο» κλίμα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Γάλλο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη


«Οι στενοί και ουσιαστικοί δεσμοί των Γάλλων με τους Έλληνες ανάγονται σε πολλούς αιώνες και βέβαια είναι εξαιρετικά ουσιαστικοί και όλα αυτά τα χρόνια της νεότερης ιστορικής μας διαδρομής και προφανέστατα στον κοινό αγώνα των ανοιχτών οριζόντων της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, είμαστε από κοινού συνεργάτες». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Γιώργος Δακής καλωσορίζοντας στο γραφείο του τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christophe Le Rigoleur.
«Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι στα πλαίσια της στενής και ουσιαστικής συνεργασίας έχουμε τη δυνατότητα ως περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μαζί με το Γαλλικό Προξενείο να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία και σε πολιτιστικό και σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε θέματα επενδύσεων και συνεργασιών δικών μας επιχειρήσεων με Γαλλικές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν».
«Ήρθα σήμερα εδώ για να γνωριστούμε με τον Περιφερειάρχη, ανέφερε σε άπταιστα Ελληνικά ο Γάλλος Πρόξενος, ιδιαίτερα όμως για να συζητήσουμε τις προοπτικές συνεργασίας στον ιδιωτικό τομέα μεταξύ της Περιφέρειας και της Γαλλίας σε μια σημαντική στιγμή, τη στιγμή της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας».
Ο Γιώργος Δακής χάρισε στον Christophe Le Rigoleur ένα Λεύκωμα της Δυτικής Μακεδονίας προτρέποντας να το διαβάσει μιας και γνωρίζει τόσο καλά την Ελληνική γλώσσα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας Νατάσα Τσάτσου και ο πρώην Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης ο όποιος σπούδασε και εντρύφησε τη Γαλλική κουλτούρα στο Montpellier και δεν έπαψε
να ενδιαφέρεται μέχρι και σήμερα για τα τεκταινόμενα της χώρας.


Κοζάνη,
12-2-2014
Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου