Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Το ΚΚΕ Δυτικής Μακεδονίας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, χαιρετίζει και συμπαρίσταται στον αγώνα που δίνουν τα αγροτικά μπλόκα στη Γέφυρα των Σερβίων και στο Φιλώτα και καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να μαζικοποιήσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους. Η Δυτική Μακεδονία, όπως και όλη η χώρα, διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής που θα εξασφαλίζει φθηνά, ποιοτικά προϊόντα και ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες. Η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόστηκε διαχρονικά με τις ποσοστώσεις και τους περιορισμούς έσβησε μια σειρά παραδοσιακούς κλάδους της περιοχής.
Η τευτλοκαλλιέργεια στην περιοχή Πτολεμαΐδας - Αμύνταιου, μετά και την καταστροφική πολιτική στον τομέα της ζάχαρης, έχει εγκαταλειφθεί. Η καλλιέργεια καπνού έχει συρρικνωθεί δραματικά. Ήταν μια καλλιέργεια με την οποία ζούσαν ολόκληρες περιοχές, όπως το Βόιο στην Κοζάνη, η περιοχή των Χασίων στα Γρεβενά. Οι κτηνοτρόφοι της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Φλώρινας, των Γρεβενών βρίσκονται σε απόγνωση, έρμαια των γαλακτοβιομηχάνων, που ιδιοποιούνται τον κόπο και την παραγωγή τους για ένα κομμάτι ψωμί. Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές πώλησης πάνε μαζί με τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από κυβέρνηση και τράπεζες.
Εμφανίζοντας δήθεν φιλολαϊκό προφίλ, διάφοροι μεγαλοπαράγοντες, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες συχνά - πυκνά εμφανίζονται με "προτάσεις σωτηρίας" και "μαγικές λύσεις", που μοναδικό στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους αγρότες. Τους προτείνουν να καλλιεργήσουν τριαντάφυλλα, λεβάντα, γκότζι - μπέρι, τρούφες, ιπποφαές ή να βάλουν φωτοβολταϊκά, αποκρύπτοντας την ουσία: Όλα τα μέτρα που πάρθηκαν διαχρονικά, από την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ στόχο είχαν και έχουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και τη συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια.
Οι αγρότες έχουν πλέον πλούσια εμπειρία από τις αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ, ότι με κυβέρνηση της "αριστεράς" θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών δημιουργεί αυταπάτες ότι υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος, στο πλαίσιο της ΕΕ. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να συστρατευθούν με το ΚΚΕ, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, να τα τιμωρήσουν καταψηφίζοντάς τα στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου