Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες

Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο πανέμορφο καφέ Goose στο ποτάμι. Ο T.S. Eliot έλεγε ότι είχε μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές Καφέ και δεν είναι απίθανο να το ζει κάποιος, κοιτώντας διακριτικά μικρά έργα τέχνης που αναρτώνται στον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του αγαπημένου καφέ.

Το καφέ Goose γίνεται αξιοθέατο στην πόλη της Φλώρινας μιας και θα φιλοξενήσει διακριτικές ζωγραφικές ματιές τριάντα ζωγράφων από την Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης. Αναβιώνοντας την συνήθεια των Φλωρινιωτών Ζωγράφων να συναντιόνται στο ποτάμι με την Τέχνη, το καφέ Goose στεγάζει τους καλλιτέχνες που γυρνάν εκ νέου εκεί που οι παλαιότεροι άρχισαν να συνομιλούν. Η γειτονιά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι ένας ζωντανός πόλος, ένα θέλγητρο για την μικρή αυτή πόλη των καλλιτεχνών.

Συνομιλία πρώτη
Ξυνέλη Σούλα

Ένας ζωγραφικός διάλογος του μέσα και του έξω, της ματιέρας και της ύλης, της γραμμής και του χρώματος, του υλικού και του άυλου, της φύσης και του ανθρώπου που αποτελεί προέκταση της.
Τα έργα της, μονοτυπίες και ακουαρέλες, βασίζονται κυρίως στην εκφραστικότητα χρωμάτων, σχημάτων, γραμμών δίχως αναφορά στο ορατό. Την απασχολεί η πνευματική ροή των αντικειμένων και αναζητά τον ορισμό της οριζοντίου και της καθέτου σαν ένα σχήμα που θα την οδηγήσει στο «κρυμμένο».
Αντιθετικά και εκφραστικά χρώματα απλωμένα στην επιφάνεια με ασαφή και ελεύθερα σχέδια ή γραμμές καμπύλες, σπειροειδείς, πολλές φορές απειθάρχητες, υποδηλώνουν τον αυθορμητισμό της έκφρασης, της δικής της έκφρασης η οποία εμπεριέχει τον αυτοσχεδιασμό. Δηλαδή είναι μια γέννηση μια ενέργεια της στιγμής που μεταφέρει τα συναισθήματα της.

Βιογραφικό σημείωμα 
Η Ξυνέλη Σούλα γεννήθηκε στον Πειραιά. Φοιτά στη σχολή καλών τεχνών της Φλώρινας. Διανύει το 4ο έτος. Παρακολουθεί το τρίτο εργαστήριο ζωγραφικής με συντονιστή τον Χάρη Κοντοσφύρη και παράλληλα χαρακτική με καθηγήτρια την Δήμητρα Σιατερλή. Κατά την διάρκεια αυτών των ετών έλαβε μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις τις οποίες διοργάνωσε η Σχολή. Αυτή την περίοδο ζει και εργάζεται στη Φλώρινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου