Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΔHMOTIKOI ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ.

  Μεγάλος αριθμός συνδυασμών ακούγονται για το Δήμο Φλώρινας:  Εκτός από τον Δήμαρχο  Γιάννη Βοσκόπουλο  δήλωσαν συμμετοχή  οι κ.κ.  Μπέλτσος Αθανάσιος, Τσιώκας  Μιχάλης , Αργυριάδης Παντελής , Μποντζίδης Μπάμπης , Παπαναστασίου  Βασιλική (ως ΚΚΕ) , Λιασόπουλος Γιώργος (αποσύρθηκε  για να κατέβει Περιφερειακός Σύμβουλος), Γκέκτσης Βαγγέλης (ως ΣΥΡΙΖΑ) και χθές προστέθηκε και ο Στάθης Κωνσταντινίδης.

   Σύνολο  8  ενεργοί Υποψήφιοι Δήμαρχοι.
   Δεν φτάνουν όμως  να γίνουν 8  Δημοτικοί  Συνδυασμοί  και στο τελευταίο μικρό χωριό, αν υπολογίσουμε  Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο.



      Πολιτικό μειονέκτημα σε όποιον μπαίνει  τελευταία , αναγκαστικά θα έχει εκλογικό κόστος της διάσπασης  ή συνένωσης συνδυασμών , στην προσπάθεια  κατάρτισης δικού του συνδυασμού, πλέον του κόστους αργοπορίας  και  της ανάγκης απόδειξης της αναγκαιότητας του εγχειρήματος.
      Και κυρίως   της παρουσίασης προγράμματος και των πόρων υλοποίησής του.

      Από ότι φαίνεται το εκλογικό πλεονέκτημα το έχει ο παλαιότερα  αναγγελλόμενος   συνδυασμός , που είναι του κ. Δημάρχου , οι Σύμβουλοι του οποίου τρέχουν εδώ και καιρό  κι έχει  όλες τις δυνατότητες  αλλαγών και αναπροσαρμογών, για να εκμεταλλευτεί  τις λάθος κινήσεις εισόδου  των άλλων.
       Εχει δε και ήδη δομημένο εκλογικό και  δημοτικό πρόγραμμα και υπογεγραμμένη και την τηλεθέρμανση.

   Ο  Στάθης  Κωνσταντινίδης  έχει το πολιτικό πλεονέκτημα ότι είναι εν ενεργεία Βουλευτής και το μειονέκτημα ότι είναι Κυβερνητικός Βουλευτής  σε περίοδο Μνημονίου και εύλογα κινεί το ενδιαφέρον η συμμετοχή του , σαν Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας.
     Αριθμητικά όμως  για να κάνει  δημοτικό  συνδυασμό  θα πρέπει  να αντλήσει  Συμβούλους  από  το λεγόμενο  αντιδημαρχιακό κλίμα , μέχρις  παύσεως καθόδου  άλλων  συνδυασμών  ή συνδυασμού, εκτός αν θεωρητικά είχε εξαρχής σχετικές "δημοτικές καβάντζες". Αν όχι; 
  Κι εκεί βρίσκεται το πολιτικό θέμα , διότι μέσα στους συνδυασμούς αυτούς  υπάρχουν στατιστικά και άνθρωποι που κατεβαίνουν  θετικά να προσφέρουν κι όχι μόνο αντιδημαρχιακά, δεν τους καίγεται καρφί.
  Επίσης υπάρχουν  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων , αντιμνημονιακοί σύμβουλοι καθώς και αντιβουλευτικοί σύμβουλοι(αυτό υπολογίστηκε;), που με την διάλυση των συνδυασμών θα μοιραστούν παντού, φεύ  και στον προπορευόμενο των γκάλλοπ  συνδυασμό του Δημάρχου, σφόδρα πιθανά  καθιστώντας  τον ξανά Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.
   Από την άλλη αν διαλυθούν ή συνενωθούν κάποιοι συνδυασμοί μπορεί να ενισχυθεί  απρόσμενα ισχυρά  ο  εξ αριστερών συνδυασμός  του κ. Γκέκτση, και να διεκδικεί στα ίσα τον 2ο γύρο.

  Παρά το γεγονός  ότι ο κ. Κωνσταντινίδης  θα επιδιώξει να πάρει  υποψήφιους από όλους τους προηγουμένους, το δημοτικό παιχνίδι  δεν παίζεται σε  μηδενική βάση πλέον, είναι πολύ  αργά για αυτό.
  Ο  Βουλευτής καλείται πρώτα να κάνει συνδυασμό  με  διάλυση ή συνένωση των άλλων, όχι εύκολα όμως υλοποιήσιμη υπόθεση.
  Από εκεί και  πέρα  να  προσπαθήσει να κάνει και  αξιόλογο συνδυασμό που θα τον βγάλει στο Δεύτερο  γύρο, αν δεν έχει χάσει από τον πρώτο.
  Το μέχρι χθές λεγόμενο  αντιδημαρχιακό κλίμα  έχει ήδη καταμετρηθεί σε μεγάλο μέρος του,  ενώ δεν έχει καταμετρηθεί   το αντιμνημονιακό ή και τυχόν αντιβουλευτικό κλίμα ή και η τάση απόρριψης αμφοτέρων, υπέρ άλλης  υποψηφιότητας, καθόλου αμελητέα, αν αναλογιστούμε τί μπορεί να κάνει και το καταμετρημένο στο γκάλλοπ 7% του κ. Μποντζίδη (κυρίως νοικοκυραίων της πόλης)  με τα νέα δεδομένα.


  Μόνη η Βουλευτική έδρα δεν αρκεί και ειδικά στο αντιμνημονιακό κλίμα σήμερα  μόλις εξήγγειλε υποψηφιότητα  να προσδοκά και  καλό συνδυασμό, ούτε αριθμητικά ούτε πολιτικά είναι εφικτό.
  Συνεπώς τα πρόσωπα των επικεφαλής παίζουν σίγουρα  μεγάλο ρόλο, κυρίως όμως στο δεύτερο γύρο εφόσον αυτός υπάρξει.Στον πρώτο γύρο τον αγώνα όμως τον κάνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

  Οπότε  το επόμενο διάστημα η κοινή  γνώμη (η ελάχιστα πια εκλογικά ενδιαφερόμενη)   θα παρακολουθεί  τον δρόμο κούρσας  του ενός και λοιπών κινήσεων του άλλου  των 2  κυρίων
Ex Οfficcio  θεσμικών υποψηφίων και γενικά  το δρόμο των Συμβούλων και των Συνδυασμών μέχρι την κατάθεση  των Συνδυασμών και την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα.
  Με εμφανείς πια  καταγεγραμμένους  τους Δημοτικούς Συνδυασμούς  το ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ θα διενεργήσει γκάλλοπ  με το ερώτημα : ποιόν συνδυασμό θα ψηφίσετε ;

   Τέλος, για όσους Συνδυασμούς και Συμβούλους  το επιθυμούν, ανεξάρτητα από Συνδυασμό, το ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ  συζητεί προτάσεις  προβολής τους, έχοντας έτοιμο πλάνο και πλάνα προβολής.

   Το  ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους  και εύχεται επίσης κόσμιο και  δημιουργικό προεκλογικό κλίμα.-
από ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΡΙΝΑ

1 σχόλιο:

  1. ΑΙΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ 55% ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή