Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Ενεργός πολίτης - οικολογικές λύσεις για το σπίτι μας»


Την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης-Μελίτης ,στο πλαίσιο της δράσης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» άξονας προτεραιότητας 8, οργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα«Ενεργός πολίτης-οικολογικές λύσεις για το σπίτι μας». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας και σκοπό είχε την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τεχνικές αξιοποίησης καθημερινών και ήδη μεταχειρισμένων αντικειμένων, με τρόπους παρασκευής φυσικών απορρυπαντικών και ειδών ατομικής υγιεινής και, γενικά, με απλές και πρακτικές οικολογικές λύσεις για το σπίτι. 
Στην αρχής της ημερίδας, ο κ. Αναστάσιος Μπατμάς, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ενώ ο κ.Νίκος Νάνης, Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης , αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Ο κ. Γιώργος Χατζής, εκπαιδευτικός, στην εισήγησή του « Τίποτε…δεν πάει χαμένο» παρουσίασε έξυπνες ιδέες και ευρηματικές προτάσεις για τη χρηστική αξιοποίηση παλαιών αντικειμένων, αντικειμένων που έχουν απαξιωθεί, αλλά που μπορούν να είναι χρηστικά με την αλλαγή του λειτουργικού τους ρόλου.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες παρακολούθησαν εκ περιτροπής τρία εργαστήρια: Στο εργαστήριο που οργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Κατικαρίδη έμαθαν να κατασκευάζουν κοσμήματα από «άχρηστα» υλικά, στο εργαστήριο των εκπαιδευτικώνΑικατερίνης Γκάτση, Ρούλας Πολατίδου και Γιώργου Χατζήέφτιαξαν το δικό τους σαπούνι, ενώ στο εργαστήριο που οργανώθηκε
από την κ. Δήμητρα Γκούλη, Υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, και την κ. Βικτωρία Άλτα δημιούργησαν τα δικά τους ξεχωριστά αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Αναστάσιο Μπατμά, Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας για την πρόθυμη συνεργασία και τη φιλοξενία στους χώρους του σχολείου, καθώς και όλους τους εισηγητές για τις εισηγήσεις και τα πολύ ενδιαφέροντα εργαστήρια που οργάνωσαν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους συμμετέχοντες που με την πραγματικά πολύ μεγάλη και ενεργητική τους συμμετοχή συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας. Ακριβώς λόγω της μεγάλης συμμετοχής η συγκεκριμένη ημερίδα θα επαναληφθεί την επόμενη Τρίτη 11 Μαρτίου πάλι στους χώρους του 2ου Γυμνασίου.
Τα ονόματα των συμμετεχόντων, όπως και το πρόγραμμα της ημερίδας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας www.kpemelitis.gr

O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης
Νίκος Νάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου