Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΛΠΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣΓια πρώτη φορά  εφαρμόστηκε  ηλεκτρονική κάλπη μονοψηφίας, με δικαίωμα 1 ψήφου  σε  κάθε μια ηλεκτρονική διεύθυνση.

    Η  ψηφοφορία  ήταν ανοιχτή στο ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ  από  20 Φεβρουαρίου  μέχρι  20 Μαρτίου  2014 , δηλαδή διάρκειας 1 μηνός. Ψήφισαν 953 άτομα, αριθμός ικανοποιητικός για στατιστικό δείγμα.

    Το ερώτημα ήταν  ποιός  πιστεύετε ότι θα εκλεγεί  Δήμαρχος  στους  Δήμους Φλώρινας και Πρεσπών.
   Τα  πλήρη  αναλυτικά  αποτελέσματα  είναι τα  παρακάτω:


Για  τον  Δήμο  Πρεσπών   έχουμε  αντίστοιχα:     Βεβαίως, τα  αποτελέσματα  δεν περιλαμβάνουν όλους  τους  υποψηφίους Δημάρχους( είναι γνωστή η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Γκέκτση, επίσης δεν περιλαμβάνει την κ. Παπαναστασίου του ΚΚΕ ) , στην περίπτωση  του Δήμου Φλώρινας είναι όμως  ενδεικτικά, με το δεδομένο  του ότι απαιτείται  42% για την εκλογή Δημάρχου από τον 1ο γύρο.
     Επειδή δε  στον πρώτο γύρο  των δημοτικών  εκλογών  ψηφίζονται  Δημοτικοί  Σύμβουλοι, είναι σαφές ότι η  δημοτικότητα   του Υποψήφιου Δημάρχου  μετράει πολλαπλασιαστικά  και στον αριθμό και στην ποιότητα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και τελικά προσδίδει στον πρώτο γύρω  5%  με  10%  επιπλέον της δημοτικότητας του Δημάρχου στα εκλογικά ποσοστά.
     Με τα παραπάνω δεδομένα  είναι εύλογη η πιθανότητα εκλογής του νυν Δημάρχου κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου  από την πρώτη Κυριακή, αφού έλαβε στη δημοσκόπηση με ηλεκτρονική κάλπη 40%.
     Πολύ καλή παρουσία του 2ου Υποψήφιου Δημάρχου κ.Μπέλτσου Αθανάσιου, με ποσοστό 27%.
      Στην περίπτωση  μη κατάθεσης συνδυασμών  από  ορισμένους Υποψηφίους Δημάρχους  τα παραπάνω ποσοστά πάντα επανεπιμερίζονται  αναλογικά με την εκλογική δύναμη των εναπομεινόντων Υποψήφιων Δημάρχων, άρα ενισχύεται σαφώς ο πρώτος εκλογικά, με δεδομένο ότι απαιτείται μικρότερη εκλογική διαδρομή.

      Στον Δήμο Πρεσπών  υπάρχει μικρή έκπληξη, με δεδομένη τη μικρή επικράτηση του κ. Πασχαλίδη, αντί του Δημάρχου κ. Τσέπα, που όμως είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, αφού σε μεγάλο βαθμό ψήφισαν εύλογα δημότες Φλώρινας κι όχι μόνο.
       Σαφώς όμως η δημοσκόπηση με ηλεκτρονική κάλπη δείχνει την τάση, με αποτέλεσμα στο Δήμο Πρεσπών να έχουμε σαφώς  μάχη.

        Τέλος  σε κάθε περίπτωση οι δημοσκοπήσεις είναι πάντα ένα χρήσιμο εργαλείο πολιτικής και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

                                                               ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

  ΥΓ:  Θα ακολουθήσει και νέα όμοια δημοσκόπηση, μετά την πλήρη κατάθεση όλων των Δημοτικών Συνδυασμών...
απο ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

18 σχόλια:

 1. Δήμαρχε μόλις μπεί ο Απρίλιος ξεκίνα και την Τηλεθέρμανση, γιατί την έχει ανάγκη ο τόπος.
  Αντε να το χαρούμε φτάνει πια η μιζέρια μας και η γκρίνια μας, φως επιτέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπραβο γιαννη. Τωρα που ξαναβγηκες δημαρχος μη σταματας! Βουρ για βουλευτης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μιλάει το σύνδρομο της σκάλας ο χθεσινός τσίρακος πάρταλος που έγινε βουλευτής και ποτέ δεν το πίστεψε γιατί δεν ήξερε τι να το κάνει.
   Ζήλεψε το δημαρχιλίκι του έμεινε το σύνδρομο εκεί στη σκάλα του Παπαναστασίου όταν πάτωσε εκτός την πρώτη κυριακή σαν παράνομος λαμόγιο που πάντα ήταν, γιατί πολύ θα του ήταν αντάρτης=επαναστάτης για κάτι που πίστευε γιατί ποτέ δεν πίστεψε κάτι μόνο την μπαμπεσιά και τη ψευτομαγκιά και τη τρικλοποδιά και την γιές μεν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ κουτοπονηριά όπου ήξερε ότι δεν τον παίρνει όπως ο λιάνης το μνημόνιο κλπ.
   Στη σκάλα του Παπαναστασίου ο πατωμένος κομπλεξικός από πάντα προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να μην εκλεγεί τότε ο Στέφανος.
   Μετά τις εκλογές ο στέφανος πήρε τη μάνικα και τον πέταξε στο Σακουλέβα.
   Δε μπόρεσε τότε το πολιτικό σκουπιδαριό και του έμεινε κόμπλεξ η σκάλα του Στέφανου και τώρα η σκάλα του Βοσκόπουλου.
   Δήμαρχε πάρε τη μάνικα και αμόλα τα παρτάλια και τα λαμόγια στο Σακουλέβα.
   Ολος ο κόσμος μαζί σου όλοι οι νοικοκυραίοι που έχουν στη ζωή τους κι άλλη ασχολία.

   Διαγραφή
  2. ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΕΡΕΝΤΑ

   Διαγραφή
 3. Επιτέλους ξεκαθάρισε το τοπίο με το κρυφτούλι που έπαιζαν με τους λαγούς.
  Πάμε για 55% από την πρώτη Κυριακή παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στάθη δεν είναι εδώ Δήμων ποντίων Φιλώτα Αμυνταίου που ήσουν ο πιο κοντινός μακρινός πόντιος.
  Θυμάσαι την άλλη φορά 3ος και καταιδρωμένος βγήκες.
  Που πα ρε Καραμήτροοοοο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα είναι φανερό το γιατί ο κόσμος μόλις συνειδητοποίησε ότι ο Νάσος άνθρωπος του Στάθη είναι τον έριξε στον πάτο στις δημοσκοπήσεις.
   Κι αναγκάστηκε να κατέβει ο ίδιος ο Στάθης που θα πάει ακόμα πιο κάτω.

   Διαγραφή
 5. Ηρθε η ώρα της τελικής πολιτικής .
  Ποιός δεν θυμάται ένα πονηρό πλάσμα που ήρθε από το Μποντζίδη και χώθηκε στο γραφείο του Παπαθανασίου επειδή έβλεπε ότι εκεί είχε μέλλον και του έγινε και κουμπάρος για να τον στείλει μετά στο σπίτι του.
  Εβλεπε ότι εκεί έχει μέλλον έχει κοινωνία από χωριά και από πόλη και ραδιουργούσε συνεχώς μαζί με άλλους να πάρουν το μαγαζί από τον αυτοδημιούργητο νοικοκύρη Μπάμπη.
  Δυο πολιτικά παμπόνηρα γουρλομάτια κι ένα σαλιαρώδες πολιτικό στόμα ήξερε επί παντός επιστητού τα πάντα, έμαθε τους φουκαράδες στο Νομό και αποφάσισε ότι μπορεί χωρίς άλλες γνώσεις να φορτωθεί στον κόσμο, παραγνωνίζοντας στην πρώτη ευακιρία το Μπάμπη και κερδίζοντας για τον ίδιο ακριβώς λόγο τον Κορτσάρη.
  Βλέπετε ο ίδιος λόγος που έχασε κι ο Κορτσάρης κι ο Μπάμπης ήταν ο περίγυρός τους.
  Και μόνο ο περίγυρός τους που έδιωχνε κόσμο, στελέχη ελπίδες αγάπη για τον τόπο κόπο και μόχθο.
  Ο κόσμος ήθελε να συζητάει με αυτούς που ψήφιζε κι όχι με 50ης διαλογής τσιράκια της κακιάς ώρας κανά κατομύριο πιο μπάζα κι από το τελευταίο μορφωμένο παιδί του κόσμου.
  Ο Στάθης πρώτα έδειξε την πολιτική του λαμογιά και απέναντι στον Στέφανο Παπαναστασίου θέτοντας υποψηφιότητα σαν αντάρτης και φυσικά αποτυγχάνοντας.
  Μετά χρησιμοποίησε πολιτικά υπερφιλόδοξους ακόμα πιο πολιτικά κενούς από τον ίδιο στη λίστα για να επανεκλεγεί βουλευτής καθώς και κατάλληλες γυναίκες.
  Αυτοί του έμειναν άλωστε και με αυτούς θα πάνε στον πάτο όλοι.
  Δημιούργησε μια πιο στενή και πιο λαμογιακή κλίκα και έβαλε σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους που ο Παπαθανασίου δεν θα έβαζε ούτε για θυρωρούς.
  Και άρχισε έναν άκλυτο βίο που δεν είχε προηγούμενο καλοπέραση χλιδή και βωμολοχίες περιγύρων.
  Γιαυτο τον έκλυτο βίο ήθελε πόρους για να κερνάει και άρα ήταν αναγκασμένος να λέει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ για να ξαναβγαίνει Βουλευτής και να κάνει φιγούρα στο περιβάλλον.
  Ενας πολιτικός που άγεται και φέρεται από το περιβάλλον του, ήρθε η ώρα που η πολιτική κατάρα γύρισε στον αφέντη της που λεέι η παροιμία.
  Κι έκανε γιατί τον οδήγησε η παρέα του, αφού έβλεπε ότι δεν ξανάβγαινε βουλευτής να ρίξει σανίδα σωτηρίας στο Δήμο Φλώρινας, στον οποίο είχε προσπάθησε να κάψει 2 στενούς του φίλους τον Αρη Αριστειδου μια φορά και το Νάσο Μπέλτσο τώρα.
  Ο Αρης διασώθηκε ο Νάσος θα διασωθεί αν κατέβει μόνος ή κατέβει περιφέρεια ή δεν κατέβει καθόλου.
  Κατεβαίνει λοιπόν Δήμαρχος χωρίς να έχει αιτία και αντίθετα στη δημοσκόπηση της κοινής γνώμης γιατί δεν έχει άλλη επιλογή.
  Και μάλιστα χωρίς να παραιτείται από Βουλευτής.
  Και αυτός ο΄άνθρωπος το περιβάλον του λογικά τον παρουσιάζει σαν σωτήρα απέναντι στο Βοσκόπουλο. Σωτήρας τους είναι, δεν είναι του τόπου, δεν ήταν ποτέ.
  Ευτυχώς, δίκαιε Θεέ ευτυχώς που τον έβαλαν σε αυτό το λούκι μαζί με όλο το συφερτό και τα δημιουργήματα της λίστας.
  Μωραίνει κύριος ους βούλεται απωλέσαι όπως λέει το Ευαγγέλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αααααα να γιατί ο Στάθης έκανε κλίκα χειρότερων από αυτόν και προσπαθεί να κατεβάζει συνεχώς ότι δεν φτάνει.
  Οτι το Βοσκόπουλο τον κατακρίνουν για κάποιες συμπεριφορές.κανείς δεν τον αμφισβήτησε ποτέ ούτε για την πολιτικη ούτε για την επιστημονική ούτε για την πολιτική του επάρεκια, ούτε για την κοινωνική τυυ καταξίωση. Και κυρίως ούτε για τις ικανότητές του.
  Τον Στάθη ολοκληρωτικά τον απορρίπτουν από την αρχή και απόλυτα δίκαια.
  Είναι το λάθος πολιτικό και κοινωνικό πρότυπο και χωρίς ικανότητες για τον τόπο.
  Φύρα ζημία και βάρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Oλα τα λεφτά λουλούδια στη δική της αγκαλιά όχι όχι όχι!!
   Ολα τα λεφτά μπουκάλια σούρα πρέφα και χαρτιά όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι!!!!
   Τίποτα από τα δύο ναι, ναι!

   Πόρισμα η ψηφοφορία έβγαλε όλα τα λεφτά λουλούδια με 40%.

   Διαγραφή
 7. EXEI ΠΛΑΚΑ Η ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΑΘΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΤΟ ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΗ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
  Η ΜΟΝΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΞΟΣ Η ΠΗΞΟΣ.
  ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΚΥΡΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ.
  ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποια είναι η καρακάξα;

   Διαγραφή
  2. Η Κρουέλα είναι εκείνη η κακιά στην παιδική ταινία 101 σκυλιά της Δαλματίας;

   Διαγραφή
 8. EXΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ. ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ.
  ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ.
  ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ. ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΜΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ.
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΗΘΗ.
  ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού ο Στάθης είναι τόσο μισητός και άχρηστος ρε παιδιά δε χρειάζεται να μπαίνουμε στον κόπο ούτε να τσαντιζόμαστε και να τον βρίζουμε ούτε και να χαλάμε τη ζαχαρένια μας για αυτόν.Έιναι ο ιδανικότερος και ευκολότερος αντίπαλος του Γιάννη και ας αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους.

   Διαγραφή
  2. Αν τα περιβάλλοντα του Στάθη μαζί με τους ετερόκλητους -τες τους δε λένε και δε γρλαφουν τις βλακείες τους και απλώς κάνουν αγώνα για το Στάθη τους κανένα πρόβλημα.
   Αλλά εδώ και 2-3 χρόνια μας εχουν ζαλίσει με τις παπαριές απέναντι στο Βοσκόπουλο.
   Νόνιμη και δίκαιη άμυνα δεν εξομοιώνεται με α΄δικη είθεση

   Διαγραφή
 9. AAAAYTO EINAI ΦΙΛΕ.
  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΚΥΛΙΣΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ.
  ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ ΜΑΑΑΛΑΚΑ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΜΗ ΤΟΝ ΠΟΝΑΤΕ ΠΟΛΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή