Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»

Θορυβημένος από την κριτική που του ασκεί, τον απέκλεισε από την παρουσίαση του συνδυασμού του.
Γράφει ο Μπάμπης Τριανταφυλλίδης.
Σε μια άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική ενέργεια προέβη ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης. Δεν έστειλε πρόσκληση στον «Π» για την παρουσίαση του συνδυασμού του «Ανοιχτοί Ορίζοντες», την Τετάρτη 5.3.14, αποκλείοντας τον απ’ αυτήν, για να αποφύγει προφανώς τα δύσκολα. Να μην απαντήσει στις δύσκολες ερωτήσεις μας για τα λάθη και τις παραλείψεις του. Για υπαναχωρήσεις και αθέτηση υποσχέσεων. Για να αποφύγει τις «καυτές πατάτες».

Θορυβημένος από την κριτική που του ασκούμε, προσπάθησε να ξεφύγει από την βάσανο των απαντήσεων στις ερωτήσεις μας. Ερωτήσεις που θα ήθελε να κάνει ο κάθε πολίτης στον κ. Δήμαρχο. Απέφυγε το πικρό ποτήρι, για να μην κόψει η σούπα και χαλάσει η φιέστα. Γιατί ξέρει ότι εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά.
Ο κ. Ιωσηφίδης παρακολουθώντας το δέντρο έχασε το δάσος. Έδειξε βαθειά περιφρόνηση προς τους αναγνώστες  μας, που πολλοί εξ αυτών είναι δημότες του Δήμου Αμυνταίου. Ο αποκλεισμός δεν είναι του «Π» αλλά των αναγνωστών μας.
Επικαλείται τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό, τις πολιτικές θέσεις και την καινοτομία και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις», έκανε την «κολοτούμπα». Αυτοαναιρέθηκε. Λειτούργησε με αποκλεισμούς, επιδεικνύοντας πρωτοφανή εγωιστική και εμπαθή στάση απέναντι μας. Η λογική πήγε περίπατο στις λίμνες.
Κι απόδειξη αυτών που αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι πήραμε δύο δελτία τύπου για Βεγόρα και Σωτήρα –δημοσιεύονται σήμερα- αλλά αποκλειστήκαμε ακόμα και από το δελτίο τύπου της παρουσίασης του συνδυασμού του. Εμείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στο  ολισθηρό μονοπάτι που ακολουθεί και τον οδηγεί στην απομόνωση.
Φαίνεται πως ο Δήμαρχος Αμυνταίου δεν ανέχεται και δεν αντέχει διαφορετικές φωνές. Αισθάνεται αφέντης στον τόπο του και δεν θέλει κριτική αλλά χειροκροτητές και υμνητές. Δυστυχώς γι’ αυτόν πρέπει να χτυπήσει άλλες πόρτες και όχι τη δική μας. Εμείς δεν διαθέτουμε ευλύγιστη μέση. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι στο χρέος μας να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ποτέ από το χρέος μη κινούντες. Γιατί έτσι μάθαμε κοντά τρεις δεκαετίες.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου βλέποντας να του τραβούν το χαλί κάτω από την καρέκλα του ξέσπασε στον «Π», θεωρώντας τον υπαίτιο του αρνητικού κλίματος, που επικρατεί στους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου.
Ποτέ κανένας θεσμικός φορέας δεν απέκλεισε από τέτοιες δημόσιες διαδικασίες κάποιο μέσον ενημέρωσης. Πρωτοτύπησε ο κ. Ιωσηφίδης. Δείγμα του πως αντιλαμβάνεται τον  πλουραλισμό, τη Δημοκρατία και την διαφορετική άποψη.  Οι «ανοιχτοί ορίζοντες» του συνδυασμού του έγιναν  κλειστοί ορίζοντες από τον ίδιο.  
Κι όταν σε μας λειτουργεί με τέτοια νοοτροπία αποκλεισμών, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται με τους δημότες που δεν είναι ψηφοφόροι του και ανήκουν σε άλλους σχηματισμούς. Τι υπέστησαν την τετραετία που πέρασε. Πως τους συμπεριφέρθηκε. Έτσι δικαιολογούνται και οι συχνές εντάσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου.
Αιδώς Αργείοι.
Πηγή: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

10 σχόλια:

  1. RE BABI DEN KATEBENIS KI ESI GIA ...DIMARXOS ?????????? POY XEREIS OLO KAI KATI TA PSAREPSIS.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SE EFAGAN OI SYNADELFOI SOU MPAMPI ! GIROLOGOI DIMOSIOGRAFOI XORIS XARTI KANOUN TIN DOULIA TOUS TOSO KAIRO STO NOMO !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΑΑΑ ΚΑΝΑ ΡΟΛΟΙ ΝΑ ΚΟΥΡΔΙΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΙΟ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ.
    ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μυστικά που κρατάμε στα βάθη της ψυχής μας βγαίνουν με εμπάθεια και ερωτώ τον «κακόβουλο» υποψήφιο Δήμαρχο, τι φως μπορούμε να κουβαλήσουμε στην μοναξιά των ανθρώπων…των ανθρώπων που κείτονται ημιθανείς υπό το μηδέν.
    Δες ταπεινέ υποψήφιε Δήμαρχε την αθωότητα στις ψυχές μας το χρόνο που ξοδέψαμε στην ποίηση κινώντας τα νήματα της ψυχής.
    Μα εσύ ως πορφυρογέννητος απέκλεισες την παρουσία αυτού που κριτική καλοπροαίρετη μονάχα θα ασκούσε… μα δεν πειράζει εμείς ειρηνοφόροι και πάλι θα πορευτούμε.
    Σπύρος Α. Ηλιάδης
    Δημοσιογράφος - Εκδότης
    ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
    τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
    TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. BABIS ton SY ND IASMO SU NA TO ONOMASEIS OPOS O TITLOS TIS EFIMERIDAS SOY//////PARATHRHTES ME ORAMA//// ....APO YPOPSIFIOS BULEFTIS TOY PASOK XEKINISES SE ....... DIMARXOS TIS ND THA TELEIOSEIS TO "PAIXNIDI": SU STIN FLORINA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά έκανε και τον σούταρε ο Ιωσηφίδης . Η γνωστή πρακτική του Τριανταφυλλίδη. Πρώτα δαγκώνει και μετά γλείφει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΙΩΣΗΦΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να πάει τότε να δουλέψει στην Gardian,στον Economist κτλ.

      Διαγραφή