Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ

Σεμινάριο αγωνιστικού καράτε, με τους τρεις κορυφαίους Έλληνες καρατέκα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, οι αθλητές του καράτε της Βόρειας Ελλάδας.
Την Κυριακή 6/10/2013, στο Μet Hotel στην Θεσσαλονίκη οι τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές, Παπαδόπουλος Κων/νος, Τριανταφύλλης Δημήτριος και Τζάνος Γεώργιος ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν ένα υπέροχο σεμινάριο, μεταδίδοντας τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες από το καράτε σε περίπου 100 καρατέκα της Βόρειας Ελλάδας, μέσα στους οποίους βεβαίως ήταν και οι αθλητές του Α.Σ. “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας.


Στο σεμινάριο δίδαξε και ο κος  Βαβέτσης Γεώργιος εργοφυσιολόγος και μέλος της εθνικής αποστολής. Δίδαξε για την αποφυγή τραυματισμών και την μέτρηση της γρηγοράδας του αθλητή. 
Οι αθλητές του συλλόγου, Αμβράσης Βασίλης, Τσαρτσιταλίδου Ειρήνη-Μαρία,  Τσαρτσιταλίδης Ηλίας και ο προπονητής του συλλόγου Κορομπίλης Νικόλαος, παρακολούθησαν ένα πραγματικά υψηλού επιπέδου σεμινάριο, έγινε ένα πάντρεμα του παραδοσιακού με το σπορ καράτε, πως περνούν οι παλιές τεχνικές στο αγωνιστικό, πως ο χορός δένει με το σπορ καράτε και πως με το παιχνίδι αποφεύγεις τους τραυματισμούς.
Ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης κος Τσαρτσιταλίδης Κίμων,  μετά το πέρας του “ενός λεπτού σιγής”, που κρατήθηκε για τον άδικο χαμό της πρωταθλήτριας του καράτε Τσαμουρίδου Αντωνίας, αθλήτριας του Πανημαθιακού συλλόγου, ανακοίνωσε την διοργάνωση κυπέλου προς τιμήν και μνήμη της Αντωνίας που θα φέρει το όνομά της.
Αμβράσης Βασίλης : Είμαι πολύ χαρούμενος και αισθάνομαι πολύ τυχερός που ήμουν παρόν σε αυτήν την γιορτή του καράτε. Είδαμε τους παγκόσμιους Πρωταθλητές οι οποίοι είναι τα πρότυπά μας, είδαμε τεχνικές που μόνο σε βίντεο βλέπαμε. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο χορός “Βαλς” μπορεί να ήταν μέσα σε τεχνικές του καράτε. Διδαχθήκαμε πολλές τεχνικές ρήψης, λακτίσματα που πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν στους αγώνες που θα συμμετάσχουμε αφού προηγουμένως τις δουλέψουμε με τον προπονητή μας στο dojo.
Τσαρτσιταλίδης Κίμων (πρόεδρος): έγινε ένα πολύ καλό σεμινάριο σε παγκόσμια πρότυπα υπό την αιγίδα της Ε.Κ.ΚΕ.Β.Ε. πραγματικά άτυχοι είναι αυτοί που δεν το παρακολούθησαν. Σαν πρόεδρος του συλλόγου προσπαθούσα το καλύτερο για τους αθλητές μας και ανεβάσαμε το επίπεδο του καράτε στην Φλώρινα σε πολύ υψηλά “στάνταρς”, το ίδιο θα κάνω και σαν Γραμματέας της Ένωσης θα παλέψω ώστε οι Βορειοελλαδίτες αθλητές να έχουν ότι καλύτερο ώστε να ανέβει και να διαδοθεί το καράτε.
Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της Αντωνίας ενός κοριτσιού που τόσο νέα έφυγε από κοντά μας, σαν ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά της στο άθλημα η Ένωση κάθε χρόνο θα διοργανώνει ένα κύπελλο που θα φέρει το όνομά Της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου