Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Φλώρινα, ………………….
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αρ. πρωτοκόλλου: …
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣΤαχ. Δνση

: Στεφάνου Δραγούμη 4
ΠΡΟΣ:
ΜΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Ταχ. Κώδικας
: 531 00


Πληροφορίες
: Καργάκης Ματθαίος


Τηλ.
E-MAIL
: 23850 24081
: symv.kentro.flo@gmail.com


Fax
: 23850 24083ΘΕΜΑ:   “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ”Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Φλώρινας, το οποίο στεγάζεται επί της οδού Στεφάνου Δραγούμη 4, εντός της ΣΤΟΑΣ ΤΕΓΟΥ στον 2ο όροφο.  Ωράριο Λειτουργίας Δευ. – Παρ. 08.00 έως 16.00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850-24081. Email: symv.kentro.flo@gmail.com


Σκοπός του κέντρου είναι η παροχή υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας και σε ολόκληρη την οικογένεια, καθώς και η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του φαινομένου της έμφυλης βίας όλων των μορφών. 

Οι δράσεις και οι υπηρεσίες του, οι οποίες διασφαλίζουν τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων, παρέχουν:
·         ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και πληροφόρηση των γυναικών θυμάτων έμφυλης  βίας και αντιμετώπιση του προβλήματος
·         δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τις μορφές βίας κατά των γυναικών
·         παροχή, σε συνεργασία με τους δικηγορικού συλλόγους, υπηρεσιών νομικής βοήθειας (legalaid) για γυναίκες – θύματα βίας.

Απευθύνεται σε:
·         Γυναίκες που υφίστανται σωματική κακοποίηση από μέλος της οικογένειάς τους, σύζυγο, σύντροφο, πατέρα, αδελφό ή άλλο συγγενικό πρόσωπο
·         Γυναίκες που υφίστανται ψυχολογική, συναισθηματική ή λεκτική βία
·         Γυναίκες που υφίστανται οικονομική βία
·         Γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό ή απόπειρα βιασμού.
·         Γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή Trafficking (διακίνηση και εμπορεία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία).
·         Γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, αιτούσες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία, μονογονείς κ.α)
·         Γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο, στην οικογένεια.
·         Γενικότερα σε όλες τις γυναίκες που έχουν στερηθεί ή έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους διακαιώματα λόγω φύλου.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Το κέντρο στελεχώθηκε με την πρόσληψη 4 επιστημόνων ειδικοτήτων κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου και νομικού και λειτουργεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την ΕΕΤΑΑ. 

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. ∆ιοικητική Μεταρρύθµιση 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο και από Εθνικούς Πόρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου