Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Εορτασμός ημέρας περιβάλλοντος στο 1ο δημοτικό σχολείο Αμυνταίου

Με τη συνεργασία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του συλλόγου διδασκόντων του 1ου δημοτικού σχολείου Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στην αυλή του σχολείου. 

Οι μαθητές αφού συγκέντρωσαν και απομάκρυναν από τον χώρο του σχολείου όλα τα άχρηστα υλικά, προχώρησαν στη δεντροφύτευση μηλιών, αχλαδιών, δαμασκηνιών και άλλων δέντρων που προμηθεύτηκε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.
Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους αναγνώρισαν τα χαρακτηριστικά των δέντρων και αφού τα περιεργάστηκαν, έσκαψαν λάκκους στην αυλή του σχολείου, τα φύτεψαν και τα πότισαν.
Στη συνέχεια ξεδίπλωσαν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο και γέμισαν τον αυλόγυρο με ζωγραφιές με θέμα τη φύση. Παρά την όποια απειρία στη χρήση των «μπογιών», το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από καταπληκτικό. Τέλος, αφού δροσίστηκαν με χυμό και παγωτό, αφοσιώθηκαν όλα μαζί στη ζωγραφική «επί χάρτου» στην αυλή.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων βράβευσε τα παιδιά που συμμετείχαν στις ομάδες στίβου, χειροσφαίρισης, πετοσφαίρισης και ποδοσφαίρου και πήραν μέρος στους αθλητικούς σχολικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σε Αμύνταιο και Φλώρινα τον Μάιο και Ιούνιο 2014, επιδίδοντας σε αυτά αναμνηστικό έπαινο. Επίσης, αναμνηστικό έπαινο παρέλαβε και η γυμνάστρια κ. Β. Νικηφόρου για την προετοιμασία των ομάδων και την οργάνωση της συμμετοχής του σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το γειτονικό νηπιαγωγείο και το ειδικό νηπιαγωγείο Αμυνταίου, λαμβάνοντας μέρος στη «ζωγραφική αυλόγυρου» και τη δεντροφύτευση με ιδιαίτερη προσοχή και επιτυχία.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου