Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΔΕΗ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/ais_melitis.jpg
Του Θανάση Νικολαΐδη*

Στα πλαίσια των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η δουλική κυβέρνηση της Αθήνας έναντι των τοκογλύφων, για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, εντάσσεται και η δημιουργία και πώληση της Μικρής ΔΕΗ.
Πίσω από την Μικρή ΔΕΗ είναι η αρπαγή της πιο σύγχρονης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής των Βαλκανίων, η μονάδα της Μελίτης-Αχλάδας Φλώρινας καθώς και τα δύο ορυχεία της Αχλάδας και της Βεύης.
Το φιλέτο που πρόκειται να ΧΑΡΙΣΘΕΙ στους διάφορους κατακτητές και τους εγχώριους συνεργάτες τους (RWE-Μπόμπολας )είναι μοναδικό. Η κυβέρνηση, της υποταγής και της συμμόρφωσης στις επιταγές των νέων αφεντικών της χώρας, έντεχνα μεταθέτει το πρόβλημα και το καθιστά πρόβλημα μεταξύ κυβέρνησης-συνδικαλιστών ή μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι η ριζική αντίθεση της τοπικής κοινωνίας της Δ. Μακεδονίας και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας στις τυχοδιωκτικές και γκαγκστερικές επιλογές της Τρόικα και της κυβέρνησης.
 Κυβέρνηση και χρηματοπιστωτική μαφία αναγάγουν το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ σε θέμα αρχής λειτουργίας της ΕΕ και στοιχείο διαδικαστικό της ευρωπαϊκής νομιμότητας και όχι στις πραγματικές του διαστάσεις, που είναι η ΑΡΠΑΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ από την κατεχόμενη Ελλάδα.
"Το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας δεν είναι εμπόρευμα" και "η ΔΕΗ είναι περιουσία του λαού μας και γι αυτό δεν ξεπουλιούνται", αυτά είναι τα κυρίαρχα συνθήματα της Παλλαϊκής κινητοποίησης της κοινωνίας της Δ. Μακεδονίας, που με επικεφαλής τον νέο-εκλεγέντα Ανεξάρτητο Περιφερειάρχη Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ, εμφανίζει πρωτόφαντη ενότητα και αποφασιστικότητα και δημιουργεί την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση ,ίσως για πρώτη φορά, θα ματώσει για να υλοποιήσει τα αντικοινωνικά και ανθελληνικά της σχέδια.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ
Ο ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
* Ο Θανάσης Νικολαΐδης είναι ηλεκτρολόγος- μηχανολόγος μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου