Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Στην ανακοίνωση των νέων Αντιδημάρχων του Δήμου Φλώρινας προχώρησε τη Δευτέρα 08 Σεπτεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.


               Φλώρινα, 08-09-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ανακοίνωση των νέων Αντιδημάρχων του Δήμου Φλώρινας προχώρησε τη Δευτέρα 08 Σεπτεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, εκλέξαμε το νέο Προεδρείο, όπου εκλέχθηκαν η κ. Όλγα Μούσιου- Μυλωνά ως Πρόεδρος, από το συνδυασμό μας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», ο κ. Μαυρουδής Στέφανος ως Αντιπρόεδρος από το συνδυασμό «ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντινίδη και η κ. Σταύρου- Λιθοξοΐδου Κατερίνα ως Γραμματέας από το συνδυασμό «ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», με επικεφαλή τον κ. Αργυριάδη.

Στην Οικονομική επιτροπή εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη από το συνδυασμό μας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», οι κ.κ., Απιδόπουλος Γεώργιος, Αριστείδου Αριστείδης, Καρακόλης Μιχάλης, Λουκάς Δημήτριος και Σερίδης Πέτρος, ως τακτικά μέλη και οι κ.κ.  Αλεξιάδης Νικόλαος, Ευαγγέλου Νικόλαος, Τσορμπάρης Σωτήριος  ως αναπληρωματικά και από το συνδυασμό «ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλή τον κ. Κωνσταντινίδη ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Ακριτίδης Αλέξανδρος, Καρυπίδης Νικόλαος και Παπασωτηρίου Σταύρος και ως αναπληρωματικά οι κ.κ. Μαρουδής Στέφανος, Ρασάικος Τραϊανός.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη από το συνδυασμό μας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», οι κ.κ. Γαϊγάνη- Τίτα Παναγιώτα, Δημόπουλος Θεόδωρος, Θεοφανίδης Δημήτριος, Σίπκας Αντώνιος και Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος και ως αναπληρωματικά οι κ.κ. Δούμτσης Νικόλαος, Ζαέκης Αντώνιος και Ουλιάρης Θεόδωρος ως αναπληρωματικά, από το συνδυασμό «ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλή τον κ. Κωνσταντινίδη ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Ρόζας Κωνσταντίνος και Σεχίδης Θεόφιλος και ως αναπληρωματικά οι κ.κ. Κασκαμανίδης Χρήστος, και Παλτατζή-Φιλιππίδου Παναγιώτα και από το συνδυασμό  «ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΛΛΙΩΣ» με επικεφαλή τον κ. Γκέκτση, ο κ. Γκέκτσης Ευάγγελος, , ως αναπληρωματικό μέλος.
Ως εκπρόσωποι του Δήμου στις γενικές συνελεύσεις της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, εκλέχθηκαν οι κ.κ. Ζαέκης Αντώνιος, Καρακόλης Μιχαήλ, Λουκάς Δημήτριος, Μπαρδάκας Χρήστος ως τακτικά και ο κ. Ουλιάρης Θεόδωρος ως αναπληρωματικός και οι το συνδυασμό «ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλή τον κ. Κωνσταντινίδη ως τακτικά μέλη οι κ.κ.
Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Παπασωτηρίου Σταύρος και Ρασάικος Τραϊανός και ως αναπληρωματικός ο κ. Κασκαμανίδης Χρήστος.
Ο συνδυασμός μας αποτελείται από εξαιρετικά στελέχη τα οποία όλα θα αξιοποιηθούν σε διάφορες θέσεις από όπου θα προσφέρουν γενικότερες υπηρεσίες  στο Δήμο και στους συνδημότες μας.
Σήμερα θα ορίσουμε και τους Αντιδημάρχους, όπου για την πρώτη θητεία ως Αντιδήμαρχοι ορίζονται οι κ.κ. Απιδόπουλος Γιώργος, Μπαρδάκας Χρήστος, Καρακόλης Μιχάλης, Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης και  Αριστείδου Αριστείδης.
Όπως προείπα οι σύμβουλοί μας είναι εξαιρετικά άτομα, με διάθεση για δουλειά, τόσο οι παλαιοί, οι οποίοι εργάστηκαν αξιοπρεπώς και με διαφάνεια και έφεραν σε πέρας τα θέματα της Δημοτικής αρχής, με έναν δύσκολο Καλλικράτη, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος, όσο και οι νέοι οι οποίοι έχουν διάθεση για δουλειά και θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».
Ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ερώτηση: Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης σε ποσοστό 30%. Πιστεύετε ότι αυτή η μικρή μείωση θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της Φλώρινας;  
Απάντηση: Εκτιμώ ότι οποιαδήποτε μείωση η οποία είναι σε όφελος της τσέπης του καταναλωτή είναι σημαντική. Αν θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερη μείωση αυτό δεν το γνωρίζω. Αν με ρωτούσατε πάντως τι θα ήθελα για τους δημότες του Δήμου μας, είναι αυτό το οποίο προχωράμε και δεν είναι άλλο από το έργο της τηλεθέρμανσης, από το οποίο το κάθε νοικοκυριό θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα.
Επίσης, αυτό για το οποίο προσπαθώ, από τη θητεία μου ως Νομάρχης ακόμα, είναι η εφαρμογή ενός κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος για το Δήμο μας, ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει δωρεάν ρεύμα για κάποιες κιλοβατώρες και χαμηλή τιμή για τις υπόλοιπες. Εκτιμούμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το πετύχουμε, γιατί με τις παρεμβάσεις μας εφαρμόστηκε και το κοινωνικό τιμολόγιο για τις ευπαθείς ομάδες για όλη την Ελλάδα.
Ερώτηση: Θα είστε υποψήφιος για την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας;
Απάντηση: Ναι, θα θέσω υποψηφιότητα για Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.
Ερώτηση: Σε προηγούμενη συνέντευξη τύπου σας, μας είχατε πει ότι τον Αύγουστο θα δοθούν προς χρήση τα κοινόχρηστα ποδήλατα. Για ποιο λόγο δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα;
Απάντηση: Η καθυστέρηση οφείλεται καθαρά σε κωλυσιεργία υπαλλήλων του Δήμου, καθώς δεν έκαναν τις απαραίτητες διαδικασίες, οι οποίες έπρεπε να είχαν γίνει από τον Ιούνιο. Και τώρα παλεύουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να τοποθετηθούν. Ήδη, αύριο θα εγκριθεί η χωροθέτηση  από τη Δημοτική Κοινότητα, ακολούθως από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τέλος από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύντομα λοιπόν, θα εγκατασταθούν τα ποδήλατα.
Ερώτηση: Έχουμε χρονοδιάγραμμα της έναρξης των εργασιών της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας;
Απάντηση: Η τηλεθέρμανση έχει ξεκινήσει, μολονότι υπάρχουν πολλά κακόβουλα σχόλια από τους αντιπάλους μας για το αντίθετο. Ήδη έχουν ξεκινήσει τα δύο μεγάλα έργα, τα οποία είναι τα αντλιοστάσια τα οποία απαιτούν και μεγάλο χρόνο για την κατασκευή τους, καθώς είναι παρά πολλά τετραγωνικά μέτρα σε κτίρια. Πάντως σε συμφωνία με την ανάδοχη εταιρία, μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των αγωγών μέσα στην πόλη της Φλώρινας. Το έργο αυτό είναι σημαντικό και έχει ένα χρονοδιάγραμμα διεκπεραίωσης, και μέχρι το τέλος του 2015 πρέπει ο συγκεκριμένος εργολάβος να ολοκληρώσει το έργο των 56.000.000,00€ και το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή των αντλιοστασίων, την κατασκευή  των αγωγών μεταφοράς ζεστού νερού μέχρι το αντλιοστάσιο και κατασκευή μεταφοράς του ζεστού νερού σε όλη την πόλη.
Για τη κατασκευή θα υπάρξουν πολλά συνεργεία, καθώς το έργο είναι τεράστιο. Για ένα τέτοιο έργο τηλεθέρμανσης απαιτούνται τουλάχιστον 8 χρόνια και εμείς προσπαθούμε να το κατασκευάσουμε σε χρόνο ρεκόρ και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε.
Αν υπάρξουν τρομερά δυσμενείς συνθήκες και δεν μπορούν να εργαστούν τα συνεργεία, είναι πιθανό να δοθεί και παράταση.
Το έργο πλέον έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί. Όσο και να μη θέλουν κάποιοι να γίνει για οποιοδήποτε λόγο, το έργο θα γίνει. Και εγώ ο ίδιος να έλεγα σήμερα ότι δε θέλω να γίνει, το έργο δεν μπορεί να σταματήσει. Το έργο έχει δρομολογηθεί και ο ανάδοχος έχει φέρει μια εγγυητική επιστολή 7.000.000,00€. Δε νομίζω να υπάρχει ανάδοχος που να θέλει να χάσει το ποσό αυτό, οπότε καταλαβαίνετε ότι η ολοκλήρωση του έργου είναι μονόδρομος.
Ερώτηση: Υπάρχει καθυστέρηση των έργων στο ποτάμι;
Απάντηση: Ο ανάδοχος είναι μέσα στις προθεσμίες, απλά θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Δικαιολογείται όμως να είναι επιφυλακτικός ως προς την πραγματοποίηση των εργασιών, καθώς πρέπει να υπάρχει και μια συνεχής ροή των πληρωμών, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει πάντα.
Ερώτηση: Από ό, τι καταλάβαμε στις υπηρεσίες σας υπάρχουν καθυστερήσεις ως προς την πορεία των έργων. Δε νομίζετε ότι θα έπρεπε να κάνατε κάποιες παρεμβάσεις, για να αλλάξει αυτό;
Απάντηση:  Θα γίνουν πάρα πολλές αλλαγές αυτές τις ημέρες σε όλες τις υπηρεσίες, κάτι το οποίο το είχα πει και πριν τις εκλογές. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι να βάζουν τροχοπέδη στη λειτουργία του Δήμου και να ταλαιπωρούν τους συνδημότες μας.   
Ερώτηση: Έχει δημοπρατηθεί και το έργο για την ανάπλαση του χώρου της κάτω μπουάτ;
Απάντηση: Ναι, το έργο έχει δημοπρατηθεί και σύντομα θα υπογράψουμε και τη σύμβαση. Εκεί καθυστερήσαμε, γιατί υπήρχαν ενστάσεις που έπρεπε να εξεταστούν. Το έργο που θα ξεκινήσει πρέπει να επισπευσθεί, γιατί λήγει και το ΕΣΠΑ.
Ερώτηση: Με την πάνω μπουάτ τι γίνεται;
Απάντηση: Με την πάνω μπουάτ περιμένουμε να λυθεί το θέμα με τον εργολάβο που είχε προκύψει, για να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωσή της, ώστε να δοθεί μια άλλη όψη στη συγκεκριμένη περιοχή. Στη συνέχεια με τη βοήθεια διαφόρων συλλόγων, θα χρησιμοποιήσουμε σωστά όλο το χώρο στην περιοχή.
Ερώτηση: Το νερό στη Μελίτη για ποιο λόγο έχει σκούρο χρώμα;
Απάντηση: Στη Μελίτη υπήρχε πρόβλημα, καθώς έγιναν κάποιες εργασίες στις πήγες.

Με την ολοκλήρωση του αγωγού από το φράγμα, όπου θα δίνεται κίνηση σε έναν αγωγό ηλεκτροπαραγωγής κοντά στο Σκοπό και το νερό θα πηγαίνει στα διυλιστήρια και θα λυθεί ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος. Οριστική λύση θα δοθεί με την ολοκλήρωση του αγωγού Κ, ένα μεγάλο έργο το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου