Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/8/2014

Σχολιάζοντας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την απάλειψη κάθε αναφοράς στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η σπουδή με την οποία επιχειρείται να περάσει από τα θερινά τμήματα της Βουλής το λεγόμενο ¨αντιρατσιστικό νομοσχέδιο¨ αποδεικνύει περίτρανα πως τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με τη μαρτυρική πορεία του Ελληνισμού της Ανατολής αφήνουν παγερά αδιάφορη την ελληνική κυβέρνηση.
Δεν αποκλείω, το σχετικό νομοσχέδιο να ήρθε και αυτό έτοιμο από ξένα κέντρα και απλά να μεταφράστηκε στα ελληνικά, ώστε να γίνει νόμος του κράτους.
Είναι σαφές, πως για κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες υπάρχουν Ολοκαυτώματα α’ και β’ κατηγορίας.
Κρύβονται πίσω από νομικίστικους όρους για να πείσουν την κοινή γνώμη, πως η φρικτή μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στη σφαγή των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων, δεν έχει ομοιότητες με τις πρακτικές που ακολούθησαν οι ναζιστές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εναπόκειται πλέον στους βουλευτές όλων των κομμάτων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μη διαγράψουν την ιστορική μνήμη, να μη ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο εάν δεν συμπεριληφθεί, ρητά και κατηγορηματικά, η ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των προγόνων μας.»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου