Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη στην τελετή απονομής πτυχίων από τον Ερυθρό Σταυρό.


                                                                   ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη στην τελετή απονομής πτυχίων από τον Ερυθρό Σταυρό.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου από το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Φλωρίνης, η τελετή απονομής των πτυχίων στις νέες εθελόντριες, στην αίθουσα θεάτρου του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης».
Τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης.

Τίμησαν με την παρουσία τους τις νέες Εθελόντριες: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλωρίνης κ. Αθανάσιος Γερμανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλωρίνης κ. Στέφανος Μπίρος, ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Αριστείδου Αριστείδης, ο λοχαγός κ. Λάζαρος Στάϊος ως εκπρόσωπος του διοικητού 1ου Σ.Π., ο επιπυραγός κ. Ιωάννης Μιαούλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Μοναστηριωτών κ. Θεόδωρος Βόσδου, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, εκ μέρους του Λυκείου Ελληνίδων η κ. Πούλκου Φανή, και του οδηγισμού η κ. Ελευθερία Καϊμάρα. Παρούσες ήταν πολλές ένστολες Εθελόντριες παρελθόντων τάξεων, και συγγενείς των Νέων Εθελοντών.
Στον χαιρετισμό του, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στέφανος Μπίρος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προέδρου του περιφερειακού παραρτήματος κ. Δημήτρη Ρίζου για εύρεση χώρου που θα στεγάσει τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού και τον κάλεσε να τον επισκεφτεί για να βρουν από κοινού την καταλληλότερη λύση.
Συγκεκριμένα, ο κ. αντιπεριφερειάρχης είπε τα εξής:

«Αιδεσιμότατε, κύριε δήμαρχε, σεβαστές αρχές, κύριε πρόεδρε του Αριστοτέλη, κύριε πρόεδρε του περιφερειακού παραρτήματος, κυρίες και κύριοι, με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση του εθελοντισμού. Είμαστε εμείς που πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο αλλά και σε όλους τους συντελεστές-εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι πραγματικά προσφέρουν απρόσκοπτα στους συμπολίτες μας, τόσο κατά τη σημερινή εποχή αλλά και παλιότερα, στα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Αυτή η κοινωνική προσφορά έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία. Στην εποχή μας, και λόγω των συγκυριών που υπάρχουν στη χώρα μας, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι άξιες αναφοράς και νομίζω ότι ευλαβικά όλοι μας πρέπει να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σε αυτά που είπε ο πρόεδρος, απαντώ ότι ως περιφερειακή αρχή δεσμευόμαστε πως θα είμαστε δίπλα τους και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με όποιον τρόπο θελήσουν για να μπορέσουμε μαζί να σχεδιάσουμε και να δρομολογήσουμε αυτές τις προτεραιότητες που έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας. Αλλά επειδή αναφέρθηκε και στο θέμα της στέγης, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα, και θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος ο οποίος θα φιλοξενεί επίσημα τον Ερυθρό Σταυρό, θέλω, κ. πρόεδρε, να έρθετε στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και να δούμε από κοινού εάν υπάρχει ένας χώρος για να σας τον διαθέσουμε να τον έχετε. Θα χαρούμε πάρα πολύ να είσαστε δίπλα μας, γιατί αυτό θα σηματοδοτεί την παρουσία του εθελοντισμού στην Π.Ε. Φλώρινας. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, και ιδιαίτερα τους νέους που βρίσκονται εδώ σήμερα. Ξέρω ότι γίνεται δουλειά εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Ρίζο και σε όλους τους υπόλοιπους που συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία. Θεωρώ ότι η Φλώρινα, όχι μόνο είναι μπροστάρης στον εθελοντισμό, αλλά είναι μπροστά και σε πολλά ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία και στο πώς πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την εποχή που διανύουμε.  Ελπίζω ότι και το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και με τον ίδιο ζήλο και ότι η συμμετοχή των νέων και το έργο αυτό το οποίο επιτελείται σήμερα θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην Π.Ε. Φλώρινας. Σας ευχαριστώ πολύ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου