Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τ.Ο. Κοζάνης: Εκδήλωση για τον Μακεδονομάχο Καπετάν-Φούφα, ενημερωτικές δράσεις στην Εορδαία Κοζάνης.


Η Τ.Ο. Κοζάνης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ήρωα Μακεδονομάχο Καπετάν-Φούφα, στην ομώνυμη κοινότητα της Εορδαίας Κοζάνης.

Ο επικεφαλής της Τ.Ο. Κοζάνης, συναγωνιστής Λορίδας Φαίδωνας και ο υπεύθυνος του Πυρήνα Εορδαίας συναγωνιστής Σιδηρόπουλος Γεώργιος κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο για τον Μακεδονικό Αγώνα που κοσμεί την πλατεία της κοινότητας Φούφας Εορδαίας.

Στη σύντομη ομιλία του, ο συναγωνιστής Λορίδας Φαίδωνας αναφέρθηκε στο έργο και στον αγώνα του Ανθυπολοχαγού Παπαδιά Ζαχαρία ο οποίος από την Αρκαδία από όπου καταγόταν, ανέβηκε στη Μακεδονία και επικεφαλής στρατιωτικών σωμάτων πολέμησε τους Τούρκους και τους Βούλγαρους σε όλη την Δυτική Μακεδονία. Τον Μάϊο του 1907 μπήκε στο χωριό Παλαιοχώρι (νυν Φούφας) και σκοτώθηκε σε συμπλοκή με Βούλγαρους κομιτατζήδες. Από το 1932 το χωριό Παλαιοχώρι μετονομάστηκε σε Φούφας στη μνήμη του Μακεδονομάχου.

Στη συνέχεια κλιμάκιο συναγωνιστών επισκέφθηκε τις κοινότητες Μηλοχώρι, Εμπόριο, Αναρράχη και Άρδασσα Εορδαίας όπου μοιράσαμε εφημερίδες και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και έγιναν συζητήσεις με τους κατοίκους σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τη μάχη που δίνει το κίνημα μας για να ξεσκεπάσει την πολιτική και δικαστική σκευωρία που έχει στήσει το θλιβερό καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου.
Ο αγώνας μας στην Κοζάνη και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία συνεχίζεται αμείωτα, η Χρυσή Αυγή είναι παντού παρά την τρομοκρατία και τις διώξεις, ο Ελληνικός λαός στηρίζει τους Έλληνες Πατριώτες.


Τ.Ο. Κοζάνης. Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου