Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη νέων από εννέα χώρες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.



                                                               ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Επίσκεψη νέων από εννέα χώρες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.

  Ομάδα νέων από εννέα χώρες επισκέφτηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο. Η ομάδα, σε συνεργασία με τον ΟΕΝΕΦ, βρέθηκε στη Φλώρινα από 1 έως 8 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus Plus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διενεργείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου
Μάθησης. Η επίσκεψη αυτή εγκαινίασε τη νέα προγραμματική περίοδο του Erasmus Plus που αντικατέστησε το πρόγραμμα Youth in Action και που αφορά σε νέους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας και στηρίζουν τον εθελοντισμό και διάφορες κοινωνικές δράσεις. Οι χώρες προέλευσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ήταν η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η FYROM, η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Βοσνία.
  Ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Κώστας Φιλιππίδης, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη στήριξή του και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει και μελλοντική στήριξη από πλευράς περιφέρειας για αντίστοιχες δράσεις που, όπως τόνισε, δίνουν έναυσμα στους νέους για συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα αλλά και προβάλλουν και διαφημίζουν τον τόπο μας στο εξωτερικό.
  Ο κ. Μπίρος κατά τον χαιρετισμό του είπε αναλυτικά τα εξής: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε σήμερα εδώ. Χαίρομαι που μια αντιπροσωπεία νέων από πολλές χώρες βρίσκεται στην περιοχή μας. Οι νέοι φέρνουν δημιουργικότητα καθώς έχουν διαφορετική αντίληψη για τις νέες καταστάσεις που έρχονται και αφορούν σε όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο.
  Η Φλώρινα είναι ένας ακριτικός νομός που συνορεύει με δύο γειτονικούς λαούς με τους οποίους έχουμε άριστες σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Ως περιοχή έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε το επόμενο διάστημα. Όπως ίσως γνωρίζετε η Φλώρινα είναι επίσης ένας ενεργειακός κόμβος που παράγει ένα μεγάλο ποσοστό της συνολικής ενέργειας της Ελλάδας. Είναι ένας πανέμορφος τόπος, με πολύ πλούσιο υδάτινο δυναμικό και υπέροχους ορεινούς όγκους, όπως άλλωστε διαπιστώσατε κι εσείς κατά την παραμονή σας εδώ. Διαθέτει σημαντικό πρωτογενή τομέα τον οποίο εμείς σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε κατά το επόμενο διάστημα, δημιουργώντας εξωστρέφεια στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και προβάλλοντας τα προϊόντα μας, τα οποία είναι ιδιαίτερα και εξαιρετικής ποιότητας. Έχουμε έξι υπέροχες λίμνες, το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας, τους περίφημους αμπελώνες στην περιοχή του Αμυνταίου και γενικότερα η Φλώρινα ως περιοχή είναι όπως λέμε να τη βγάλεις φωτογραφία. Επίσης έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε εδώ τον Αρκτούρο και να προστατεύουμε την αρκούδα που είναι προστατευόμενο είδος στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  Θέλω να ευχαριστήσω τον όμιλο νέων για τις πολύ σημαντικές και αξιόλογες πρωτοβουλίες που παίρνει. Έχουμε κάνει συζήτηση κατά το προηγούμενο διάστημα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα έχουμε άριστη συνεργασία και επικοινωνία από εδώ και πέρα. Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.».
  Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι νέοι εξέφρασαν την ικανοποίησή για τις όμορφες εντυπώσεις που αποκόμισαν από την παραμονή τους στην περιοχή της Φλώρινας.

Βίντεο από τις επισκέψεις στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=vZckag8oen8&feature=youtu.be (Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη και Υπέυθυνου Προγράμματος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου