Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Λύγισε στα Γρεβενά ο Αίας Αμυνταίου


ΜΠΑΣΚΕΤ: Λύγισε στα Γρεβενά ο Αίας Αμυνταίου

Σε μια συναρπαστική σε εξέλιξη αναμέτρηση, ο Αίας Αμυνταίου παρ’  ότι βρέθηκε στο πρώτο 10λεπτο να χάνει με 21 πόντους (28-7), κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά στα κρίσιμα λεπτά της τελευταίας περιόδου οι παίκτες του Κεραυνού εκμεταλλεύτηκαν την νευρικότητα των φιλοξενουμένων και με καλά ποσοστά στις βολές, πήραν τη νίκη με 70-64 και παράλληλα αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία.

Πέρα από τις απουσίες βασικών παικτών, η ομάδα του Λάζαρου Φωτιάδη πλήρωσε τις 3 τεχνικές ποινές που τους καταλόγισε το διαιτητικό δίδυμο των Τσιαπλή-Μιχαηλίδη -για τους οποίους ο Αίας εξέφρασε πολλά παράπονα για την μεροληπτική στάση που τήρησαν σε βάρους τους- καθώς και το κακό ξεκίνημα του πρώτου 10λέπτου.
Στη δεύτερη περίοδο ο Αίαντας βελτιώθηκε ανασταλτικά, αλλά η ομάδα των Γρεβενών διατήρησε διαφορά ασφαλείας 14πόντων (41-27) στο τέλος του ημιχρόνου.
οι φιλοξενούμενοι αφού ξεπέρασαν την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, πέρασαν στην  αντεπίθεση, με οδηγούς επιθετικά τους Μωυσιάδη (22π.) και Τζήγα (15π.) και με καλή αμυντική λειτουργία, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το 3ο δεκάλεπτο με επι μέρους σκόρ 7-18 (48-45), επιστρέφοντας ουσιαστικά στη διεκδίκηση του αγώνα.
Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, Ο Αίαντας κατάφερε να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα 56-56, όμως τα νεύρα των φιλοξενουμένων τους απέφεραν 2 τεχνικές ποινές (Φωτιάδης και Τζήγας ) που επέτρεψαν στην ομάδα του Κεραυνού να ξεφύγει εκ νέου στο σκόρ 63-57. Οι παίκτες του Αμυνταίου ωστόσο βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και έφεραν την αναμέτρηση και πάλι στο καλάθι (64-62) 1:30 πρίν το τέλος,  όμως κάπου εκεί ο Αίας ξέμεινε από δυνάμεις και οι παίκτες των Γρεβενών με κορυφαίους τους Ευαγγελόπουλο (21π.) και Μούτσι (17π.), έφτασαν στη τελική επικράτηση με 70-64.
Ο παίκτης του Αίνατα , Χατζής Ευάγγελος σχολίασε: «Φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται που η ομάδας μας στηριζόμενη σε νεαρούς αθλητές προσπαθεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην κατηγορία.
Είχαμε ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη παρουσιαστήκαμε πολύ βελτιωμένοι, φέραμε την αναμέτρηση στα μέτρα μας, αλλά στα τελευταία λεπτά δεν αντέξαμε την πίεση που ήταν απόρροια πολλαπλών παραγόντων, με συνέπεια να ηττηθούμε.
Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και θα πρέπει άμεσα να ανασυνταχθούμε και να επανέλθουμε δυναμικά στα θετικά αποτελέσματα»  

Διαιτητές: Τσιαπλής-Μιχαηλίδης
10λεπτα: 28-7, 41-27ημχ, 48-45, 70-64
Κεραυνός Αγίου Γεωργίου : Μούτσι 17, Μητρόπουλος, Ντίνας 14, Τσούκας, Τσακσταρας 2, Παπαδημητρίου 4, Σούρβας 5, Γρίδας 6, Καμαρούλης 1, Ευαγγελόπουλος 21, Μπακάτσης, Γαβρίδης.
Αίας Αμυνταίου (Λ. Φωτιάδης): Παρλάνης, Φωτιάδης 8, Κοσμίδης, Μωυσιάδης 22, Νάνος 8, Αμπατζίδης 4, Κωτσόπουλος, Χατζής 3, Τσιπώτης, Τσαμπασίδης 4, Θεοχαρίδης, Τζήγας 15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου