Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Το Μυαλό Σας Μπορεί Να Σας Παγιδεύσει: Παγίδες Και Στρεβλώσεις Στη Λήψη ΑποφάσεωνΟ μέσος άνθρωπος λαμβάνει περίπου 230 αποφάσεις ημερησίως. Επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων σε πολλές περιπτώσεις και υπό την πίεση του χρόνου, λαμβάνουν αποφάσεις που βασίζονται περισσότερο στο ένστικτο και στο συναίσθημα παρά στη λογική. Πολλές πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα μικρό αριθμό εμπειρικών μεθόδων και κανόνων στη λήψη αποφάσεων. Αυτές οι μέθοδοι είναι εξαιρετικά χρήσιμες, ταχείες και εύκολες στη χρήση. Σε πολλές περιπτώσεις δε, οι εμπειρικοί κανόνες, μας οδηγούν πολύ κοντά στη σωστή λύση. Ωστόσο, μπορούν να μας οδηγήσουν και σε μεγάλα λάθη.

Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα σημαντικών αποφάσεων που οδήγησαν σε ανεπιτυχές αποτέλεσμα εξαιτίας της υπέρμετρης χρήσης των εμπειρικών κανόνων. Έτσι, ενώ το ένστικτό μας συχνά μας υπηρετεί πιστά, υπάρχουν πολλές παγίδες στη λήψη αποφάσεων στις οποίες «πέφτουμε» επαναλαμβανόμενα. Οι παγίδες αυτές σχετίζονται με τον τρόπο που σκεφτόμαστε αναφορικά με το ρίσκο και τις πιθανότητες που ενέχονται σε ένα ζήτημα. Το σεμινάριο θα αναλύσει και θα εξηγήσεις τις παγίδες αυτές λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα κάθε απόφασης.
Πέρα όμως από τους ίδιους μας τους εαυτούς, μέσα από το σεμινάριο, θα διαγνώσουμε και τα προβλήματα στη λήψη αποφάσεων που παρουσιάζονται σε άλλους ανθρώπους και έχουν σημαντική επίπτωση στην επιχειρηματική καθημερινότητα.
Η βελτίωση του τρόπου λήψης των αποφάσεων, που είναι το τελικό ζητούμενο του σεμιναρίου, απαιτεί τη συμμετοχή σας στη λήψη πραγματικών αποφάσεων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Μέσα από την πληθώρα ασκήσεων και δραστηριοτήτων θα διαπιστώσετε και θα αισθανθείτε «παγιδευμένοι». Αυτές τις παγίδες τις συναντούμε σχεδόν καθημερινά στη δουλειά μας και σε κάποιες περιπτώσεις, αν δεν τις αποφύγουμε, μπορεί να οδηγήσουν σε οδυνηρά, για την επιχείρησή μας, αποτελέσματα.

Θεματολογία 
·         Τύποι αποφάσεων
·         Συμπεριφορές έκρηξης και πτώσης
·         Νοητικές στρεβλώσεις
·         Υπέρμετρη αυτοπεποίθηση
·         Διαθεσιμότητα
·         Ανάκληση σκέψεων
·         Αδιαφορία για τα στοιχεία βάσης
·         Αδιαφορία για το μέγεθος του δείγματος
·         Ελλιπής αντίληψη της τύχης
·         Παλινδρόμηση στη μέση τιμή
·         Ο παραλογισμός της σύζευξης
·         Ο κανόνας της αντιπροσωπευτικότητας
·         Ομαδική δραστηριότητα
·         Ο κανόνας της επιβεβαίωσης
·         Αγκύρωση
·         Περιορισμένη γνώση
·         Ασυναίσθητη τύφλωση
·         Πλαισίωση και αντιστροφή της προτίμησης
·         Αποφυγή ζημίας
·         Αντίληψη της βεβαιότητας
·         Συναισθήματα και λήψη αποφάσεων
·         Μη ανακτήσιμη δαπάνη
·         Η παγίδα του status-quo
·         Κλιμάκωση της εμπλοκής
·         Case study λήψης απόφασης
·         Ομαδικό παιχνίδι
·         Τρόποι για να βελτιώνουμε τις αποφάσεις μας
·         Προβολή ταινίας-εντοπισμός λαθών και καλών πρακτικών

Ενεργή μάθηση, διαδραστικές ασκήσεις, Οπτικοακουστικά μέσα, Ομαδική Ανάλυση,Ομαδικά Παιχνίδια, Παρουσίαση και Συζήτηση.  

Σε ποιους απευθύνεται 
 


Επικεφαλής οργανισμών, διευθυντές, μεσαία στελέχη, επιχειρηματίες, σε στελέχη πρώτης γραμμής και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εμβαθύνει τις γνώσεις του στη συμεπριφορική λήψη αποφάσεων.Μετά τη συμμετοχή στο σεμινάριο, θα αποκτήσετε ένα υψηλότερο επίπεδο συμπεριφορικής νοημοσύνης συμπεριλαμβανομένων και των εξής ικανοτήτων:
1.   Αναγνώριση των καθημερινών καταστάσεων που θέτουν προκλήσεις στην ικανότητά μας να εκλογικεύσουμε και να λάβουμε τη σωστή απόφαση.
2.   Αναγνώριση σημαντικών νοητικών, συναισθηματικών και κοινωνικών διαστρεβλώσεων και θεμελιωδών περιορισμών στον τρόπο σκέψης μας που επηρεάζουν τη λογική και τις αποφάσεις.
3.   Κατανόηση των διαφόρων εμπειρικών κανόνων στη λήψη αποφάσεων και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μας οδηγούν σε καλές ή κακές αποφάσεις.
Γνώση του τρόπου σκέψης και της αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων μέσω μικρών και απλών αλλαγών στη συλλογιστική μας που μπορούν να έχουν τεράστια επίπτωση στην αποτελεσματικότητά μας. 
Εισηγητής
Ιωάννης Παπακωνσταντίνου MA.  

Οικονομολόγος (Α.Π.Θ.) με Masters στη Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Kent at Canterbury(Μεγάλη Βρετανία). Διαθέτει 20ετη εμπειρία σε σημαντικές θέσεις μεγάλων οργανισμών. Μεταξύ άλλων διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Ειδικός Επιστήμονας σε θέματα διοίκησης μεγάλων οικονομικών μονάδων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., και για 11 χρόνια ήταν Γενικός Διευθυντής της HELEXPO Α.Ε.
Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομίας διδάσκει σταθερά, από το 1994, στο Executive MBA του Πανεπιστημίου τουSheffield της Μεγάλης Βρετανίας και από το 1995 είναι ο υπεύθυνος του μαθήματος της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς.
Κατατάσσεται ανάμεσα στους 3 κορυφαίους εισηγητές του προγράμματος και θεωρείται από τους συμμετέχοντες πηγή έμπνευσης και υποκίνησης.  
Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης της NEW MIND EXECUTIVES.
Κόστος
230 ευρώ (-10% για έγκαιρη συμμετοχή)
 
Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικού οδηγού σε μορφή βιβλίου, καφέ, χυμούς &light lunch καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης. 

Πληρωμή και με πιστωτική κάρτα σε 3 άτοκες δόσεις!

Ειδική τιμή για πολύτεκνους, άνεργους και φοιτητές 150 ευρώ.

Το σεμινάριο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το 0,45 του ΛΑΕΚ.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.Χώρος Διεξαγωγής
ΑΘΗΝΑ
Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, Αμπελόκηποι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξενοδοχείο The MET Hotel στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης
Χρόνος
ώρες

ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη
2Φεβρουαρίου 2015
10.30-18.30

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πέμπτη
26 Φεβρουαρίου 2015
10.30-18.30
Επικοινωνία

Global Greece - International Business Projects
9ο Χλμ Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο Thomas, Τ.Θ. 60689, 57001 Θέρμη
Tel: +30 2310474191
Fax:+30 2310474192
Email: info@globalgreece.gr
www.globalgreece.gr  
                             

Social Media

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου