Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Το λιβελλογράφημα - ανακοίνωση του γραφείου αντιδημάρχων του δήμου Φλώρινας

Ελάχιστες ήταν οι φορές που στις δεκαετίες που υπηρετώ τα μέσα ενημέρωσης, έλαβα τόσο υβριστικό και κατάπτυστο κείμενο από κάποιον φορέα. Ούτε καν ανώνυμο από ιδιώτες. 

Θέλω να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι τα όσα αναφέρω αφορούν τους Αντιδημάρχους που συμφώνησαν με το λιβελογράφημα-ανακοίνωση τους. Γιατί ξέρω ότι υπήρξαν διαφωνίες με το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης.
Χαρακτηρισμοί όπως «περιθωριοποιημένους από την κοινωνία», «κονδυλοφόρους του κίτρινου τύπου», «επαγγελματίες συκοφάντες», «εργολάβους λάσπης», καθορίζουν την αθλιότητα της γραφής, δείχνουν την ποιότητα της σκέψης των Αντιδημάρχων, οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση καταχρώνται την ψήφο των δημοτών.
Αντί να στείλουν μια απάντηση με σοβαρότητα και επί του αιτήματος και να δικαιολογήσουν τη στάση τους, θορυβημένοι από το δίκαιο αίτημα και την ένοχη αδιαφορία για την επίλυση του- σε άλλες πόλεις που δεν έχουν επίτροπο όπως εμείς, έλυσαν το πρόβλημα αποτελεσματικά και χωρίς καθυστερήσεις- μας έστειλαν για δημοσίευση αυτή την αθλιότητα, που την χαρακτηρίζουν ανακοίνωση. Πιστεύουν πως με τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς θα μπορέσουν να κρύψουν την ανικανότητα τους να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών, ως έχουν καθήκον και υποχρέωση. Όμως πλανώνται πλάνην οικτράν.
Οι εν λόγω Αντιδήμαρχοι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κάθε κείμενο σε οποιοδήποτε μέσον, όποιας μορφής, έχει ονοματεπώνυμο και αντί να μας υβρίζουν συνολικά έπρεπε να απαντήσουν συγκεκριμένα, το τάδε μέσον, ο τάδε δημοσιογράφος ή εκδότης σ’ αυτό το κείμενο. Όχι γενικώς και αορίστως. Όχι λάσπη στον ανεμιστήρα, κι όποιον πιάσει.
Αν θέλουν να απαντήσουν σε σχολιασμούς κουκουλοφόρων της ενημέρωσης, δεν δικαιούνται να μας μπερδεύουν μ’ αυτούς, γιατί δεν έχουμε καμιά σχέση μαζί τους. Προφανώς δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν, δεν τολμούν μία ευθεία και προσωπική αντιπαράθεση, κι έτσι επιτίθενται εναντίον δικαίων και αδίκων, με απαράδεκτους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Κι αυτή η τακτική της γενικότητας, των χαρακτηρισμών και των ύβρεων, είναι η επιτομή πολιτικής ανηθικότητας και αλαζονικής συμπεριφοράς, αυτών που ασκούν εξουσία, δήθεν εν ονόματι του λαού.
Ζητήσαμε από τους αντιδημάρχους να διορθώσουν το κείμενο. Δυστυχώς μάταια περιμέναμε. Δεν το κάνανε.
Γι’ αυτό κ. Αντιδήμαρχοι σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που μας αποδίδετε γιατί σας πάνε γάντι. Χαρείτε τους και λουστείτε τους. Νομίζετε ότι απευθύνεστε σε υπηκόους, πως μέσα από το τσουβάλιασμα όλων μας, θα μπορέσετε να φιμώσετε τον τύπο. Ότι θα σας φοβηθούμε και θα βάλουμε το στυλό στο συρτάρι. Κάνετε μεγάλο λάθος.
Το παρελθόν μας, δείχνει πως όσες φορές το τόλμησαν κάποιοι άλλοι από τις δικές σας θέσεις, έσπασαν τα μούτρα τους. Την ίδια τύχη θα έχετε κι εσείς. Η αλήθεια δεν φιμώνεται και δεν κρύβεται.
Ντροπή σας.

Φλώρινα, 19.2.2015
Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης
δημοσιογράφος

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
Φλώρινα, 03-02-2015
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με εκπορευόμενα δημοσιεύματα από τους γνωστούς, περιθωριοποιημένους από την κοινωνία, κονδυλοφόρους του κίτρινου τύπου, που αναφέρονται σε δήθεν ευθύνες του Δήμου Φλώρινας, σε ό,τι έχει να κάνει με την καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι η σχετική καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη δυσλειτουργία της υπηρεσίας επιτρόπου. Ο Δήμος Φλώρινας κατανοώντας απολύτως τις ανάγκες και την αγωνία των δικαιούχων, όπως οφείλει και συνηθίζει, είχε τακτοποιήσει της υποχρεώσεις του άμεσα και εγκαίρως. Οποιαδήποτε σχετική παραπληροφόρηση από τους επαγγελματίες συκοφάντες, εργολάβους λάσπης, στοχεύει στη σύγχυση των δικαιούχων και την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου