Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Τελωνείο Νίκης: Κατασχέθηκαν σε έλεγχο τουριστικού λεωφορείου εκατοντάδες λαθραία τσιγάραΤελωνείο Νίκης: Κατασχέθηκαν σε έλεγχο τουριστικού λεωφορείου εκατοντάδες λαθραία τσιγάρα

Τουριστικό λεωφορείο με αφετηρία την πτολεμαίδα και προορισμό την γειτονική χώρα FYROM, κατά την επιστροφή του στην χώρα μας πέρασε από τελωνειακό έλεγχο.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του τελωνείου Νίκης (Σαββάτο 4 Απριλίου) διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν οι επιβάτες δεκάδες κούτες αδασμολόγητων σιγαρέτων, αλλαντικά, κρέατα και κηπευτικά προϊόντα, όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν.
Επικρατεί σε πολλούς ταξιδιώτες η αντίληψη ότι κατά την είσοδο τους στην χώρα μας είναι σε θέση να μεταφέρουν ότι προϊόντα επιθυμούν σαν να βρίσκονται στο super market  της γειτονιάς τους, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι κανονισμοί εφαρμόζονται σε όλα τα τελωνεία μας, με την απαραίτητη αυστηρότητα προς όφελος της πολιτείας.
Οι ταξιδιώτες μπορούν να μεταφέρουν συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένο αριθμό, σε κάθε περίπτωση κινδυνεύουν όχι μόνο να κατασχεθούν οι αγορές τους, αλλά και να επιβληθούν υψηλά πρόστιμα που ορισμένες φορές είναι «εξοντωτικά» βάση του τελωνειακού κανονισμού.
Η νοοτροπία «εμένα δεν θα με ελέγξουν» ή «εμένα με γνωρίζουν» δεν περνά, οι τελωνειακοί κάνουν τα νόμιμα για να διασφαλίσουν την ισονομία στους πολίτες, μια ισονομία που σε κάθε περίπτωση είναι ποθητή από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου