Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας κατά των πλειστηριασμών



Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας,
αναφορικά με σχετική πρόταση που τέθηκε στην 55η Συνεδρίαση της 12ης Οκτωβρίου 2016 και στο πλαίσιο του ρόλου του να προασπίζεται τα συμφέροντα και την ποιότητα ζωής των δημοτών του, λαμβάνοντας υπόψη τα τραγικά συμπτώματα της κοινωνικής κρίσης και των ζωτικών προβλημάτων που ανακύπτουν από τους πλειστηριασμούς κατοικιών, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, αποφάσισε (αριθμός απόφασης 380/2016) να προβεί κατά πλειοψηφία στο ακόλουθο ψήφισμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

ζώντας το δράμα των συνδημοτών μας από τους πλειστηριασμούς κατοικιών, καλεί τις Τράπεζες και τα Πιστωτικά ιδρύματα να μην προχωρήσουν σε κανέναν πλειστηριασμό κατοικιών και ακινήτων ιδιαίτερα των φτωχών νοικοκυριών. Ζητά από τους συμβολαιογράφους του Δήμου μας να μην συναινέσουν και να μην προβούν σε κανέναν πλειστηριασμό κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τετραμελή οικογένεια και σε καμιά κατάσχεση χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Το Δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας
εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σε κάθε δημότη και σε κάθε οικογένεια που ζει καθημερινά τη φτωχοποίηση, που αντιμετωπίζει την εκποίηση της οικογενειακής στέγης και την πλήρη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και δηλώνει ότι πλειστηριασμοί που ξεσπιτώνουν οικογένειες συνδημοτών μας είναι απαράδεκτοι. Καλεί τους βουλευτές του νομού μας να απαιτήσουν από τη Βουλή των Ελλήνων να υιοθετήσει μέτρα άμεσης προστασίας της κύριας και της δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τετραμελή οικογένεια, τη δραστική μείωση των οφειλών των νοικοκυριών,   τη διαγραφή κάθε είδους τόκων, των ποσών που αντιστοιχούν σε τυχόν ανατοκισμό ή ανακεφαλαιοποίησης, καθώς και αναστολή της πληρωμής της οφειλής για τους ανέργους όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση. Σε καμιά δε περίπτωση δεν πρέπει να βρεθεί μέρος της ακίνητης περιουσίας και κυρίως το σπίτι ανήμπορου οικονομικά  οφειλέτη στα χέρια  του δημοσίου, των τραπεζιτών ή των ξένων ή ντόπιων funds. Τα παραπάνω αποτελούν απαραίτητα μέτρα στήριξης ιδιαίτερα των κατοίκων μιας ακριτικής και πολλαπλώς πληττόμενης από την οικονομική κρίση περιοχής, όπως ο Δήμος της Φλώρινας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας
δηλώνει ότι δεν θα προβεί σε κανέναν πλειστηριασμό για χρέη προς τον Δήμο, εάν πρώτα δεν ελεγχθούν τα εισοδήματα του οφειλέτη, και δεν θα εκποιήσει καμία κατοικία που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη φτώχεια και την ανεργία.
Το ψήφισμα αυτό να αποσταλεί προς δημοσίευση στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο και αντίγραφό του να σταλεί σε όλους τους συμβολαιογράφους του Δήμου μας, στους δύο βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και στα Κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.
Για το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας
Η Πρόεδρος
Όλγα Μούσιου Μυλωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου