Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Σκληρή κριτική από τους φορείς για την απομόνωση του νομού της Φλώρινας Τεράστιες οι ευθύνες και της Περιφέρειας (βίντεο)

Η απουσία του νομού Φλώρινας από τις χρηματοδοτήσεις για ωρίμανση μελετών των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης φορέων του νομού που προκάλεσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης . Στην τοποθέτηση του ο κ. Ιωσηφίδης αρχικά κατήγγειλε δημόσια τη μόνιμη απουσία του κ.Δακή από τις διεκδικήσεις του νομού, μίλησε για άνιση και άδικη μεταχείριση χρηματοδότησης των μελετών που συμπεριλαμβάνουν τους νομούς Καστοριάς και Κοζάνης από το αρμόδιο Υπουργείο ανάπτυξης που αποσκοπούσαν στην προεκλογική ενίσχυση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ Πετσάλνικου και Κουκουλόπουλου και άφησαν από έξω των νομό της Φλώρινας, όπου δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ σε αντίθεση με τις δεσμεύσας της κ. Ζεμπελιάδου απέναντι στους τοπικούς φορείς της Φλώρινας για την χρηματοδότηση των μελετών λόγω της ετοιμότητας που υπήρχε. Για άδικη μεταχείριση μίλησαν και όλοι οι παραβρισκόμενοι με χαρακτηριστική τη δήλωση του Δήμαρχου Πρεσπών κ. Τσέπα ότι ο Δακής λειτούργει ως Δήμαρχος Κοζάνης και όχι ως Περιφερειάρχης Δυτ.Μακεδονίας . Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

Κοινή δήλωση
Η ΜΟΔ ΑΕ με τις με αρ. πρωτ. 2147/2012, 2149/2012, 2150/2012, 2151/2012 και 2179/2012 προκηρύξεις χρηματοδοτεί μελέτες Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις προκηρύξεις έργων των μέτρων του ΕΣΠΑ που ακολουθούν.
Η επιλεκτική χρηματοδότηση συγκεκριμένων Δήμων και η απουσία των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από αυτές τις προκηρύξεις είναι προκλητική!
Είναι προκλητικότερη δε εάν αναλογιστούμε ότι τα σχετικά ποσά θα πληρωθούν από την Τεχνική Βοήθεια της ΜΟΔ ΑΕ, που στην ουσία είναι τα ποσά που έχουν αφαιρεθεί από την Τεχνική Βοήθεια της Διαχειριστικής Αρχής της Π.Δ.Μ.
Η Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι δικαίωμα όλων των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και τέτοιες ενέργειες επιλεκτικής χρηματοδότησης δεν συμβάλουν στην καλλιέργεια Περιφερειακής Συνείδησης, καθώς ουσιαστικά προάγουν την Περιφερειακή Ανισότητα και καταδικάζουν όσες περιοχές δεν συμμετέχουν στις προκηρύξεις ωρίμανσης των μελετών σε έλλειμμα ανταγωνιστικότητας σε ότι αφορά στη διεκδίκηση έργων για την ανάπτυξη του τόπου.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνιση και προκλητική αυτή μεταχείριση και ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που έχει συντελεστεί σε βάρος των Δήμων και των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή την επί ίσοις όροις συμμετοχή μας στα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να αποφευχθεί περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας.

Οι συμμετέχοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου