Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2012



Με πρωτόγνωρη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2012.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου , η Μαριώ μάγεψε τους λάτρεις του ρεμπέτικου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό του Αμυνταίου.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου , οι Μάκης Τσαχουρίδης και Στάθης Νικολαίδης έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας στο ποντιακό τραγούδι , ταξιδεύοντας υπό τους ήχους της λύρας στις χαμένες πατρίδες όλους τους παρευρισκόμενους μέχρι αργά το βράδυ .

Το βράδυ της Παρασκευής, 31 Αυγούστου, η Εύη Σιαμαντά με τραγούδια έντεχνης μουσικής, στον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών και κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο χάρισε ένα όμορφο βράδυ σε όσους ανηφόρησαν προς την Ελληνιστική Πόλη των Πετρών.

Την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 15ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρίψης Βολών Θαλάσσιων Βαρών, ενός αθλήματος άγνωστου σε μας μέχρι πρόσφατα, που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο. Το άθλημα αυτό μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή μας, που διαθέτει τέσσερις λίμνες και πολλούς εν δυνάμει χώρους άθλησης.

Τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, οι όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας πλημύρισαν με κόσμο στην συναυλία του Αντώνη Ρέμου και του Φεστιβάλ Βεγορίτιδας κερδίζοντας έτσι επάξια τον τίτλο της μεγαλύτερης και πιο επιτυχημένης συναυλίας της Δυτικής Μακεδονίας . Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται το Φεστιβάλ Βεγορίτιδας και η συμμετοχή του κόσμου δείχνει ότι θα καθιερωθεί ως ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας , στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για την περιβαλλοντική προστασία της Βεγορίτιδας και των υπολοίπων λιμνών του Δήμου Αμυνταίου.

Οι εκδηλώσεις ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2012 ολοκληρώθηκαν με την τελετή λήξης και απονομής μεταλλίων του 15ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρίψης Βολών Θαλάσσιων Βαρών την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου και τη Γιορτή Τρύγου με την αναπαράσταση του παραδοσιακού τρύγου που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της πόλης του Αμυνταίου υπό τους ήχους των χάλκινων της Φλαμπουριώτικης Κομπανίας .

Τέλος υπήρξαν παράλληλες εκδηλώσεις με κλόουν , ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργούς για τους μικρούς φίλους σε Αμύνταιο , Φιλώτα , Αετό και Λέχοβο.

Ο Δήμος μας προσπάθησε να διοργανώσει εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας χωρίς όμως να χαθεί το τοπικό χρώμα των Αμυνταίων . Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία και αξιοποιώντας τον θεσμό των χορηγιών , ελαχιστοποιήσαμε το κόστος διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες προβάλλοντας το Αμύνταιο σε όλη την Ελλάδα. Καταφέραμε κατά κοινή ομολογία να διοργανώσουμε τα καλύτερα Αμύνταια με τα λιγότερα χρήματα που έχουν δοθεί ποτέ .

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου για την συνέπεια τους , τους συλλόγους που για μια ακόμα φορά πρωτοστάτησαν δουλεύοντας όπως πάντα αφιλοκερδώς , κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μας που αγκάλιασαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις , δίνοντας μας κουράγιο για να συνεχίσουμε έναν θεσμό , υποσχόμενοι ότι του χρόνου θα ξεπεράσουμε και πάλι τους εαυτούς μας αναβαθμίζοντας εκ νέου τις εκδηλώσεις των Αμυνταίων .

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου