Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Πρέσπες διεκδικούν Περιβαλλοντικό Βραβείο



Η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, η οποία αποκατέστησε έπειτα από 20 χρόνια προσπαθειών τα υγρά λιβάδια της Μικρής Πρέσπας, εκεί όπου ζουν και αναπαράγονται τα σπάνια και απειλούμενα είδη πουλιών, βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις υποψήφιους φορείς που διεκδικούν το μεγάλο Περιβαλλοντικό Βραβείο «Thiess International Riverprize» που διοργανώνει το International River Foundation της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αφορά τη βράβευση φορέων/οργανισμών που έχουν συμβάλει στην ορθή διαχείριση ποταμών και υγροτόπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βραβείο απονέμεται από το 1999 και έχει πλέον καθιερωθεί μεταξύ των πιο σημαντικών στον τομέα του περιβάλλοντος.

Η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών συμμετείχε με το έργο «Αποκατάσταση Υγρών Λιβαδιών και Διαχείριση της Μικρής Πρέσπας», ένα έργο που αποτελεί πυρήνα για την προστασία παγκοσμίως απειλούμενων ειδών, όπως ο Αργυροπελεκάνος, και την ολοκληρωμένη διαχείριση του υδάτινου οικοσυστήματος της Μικρής Πρέσπας. Μετά από δύο στάδια αξιολόγησης η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών έχει προκριθεί μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων που διεκδικεί το βραβείο και ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Οκτώβρη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.



Για αυτό το σκοπό θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη συνεργάτης της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών με στόχο να παρευρεθεί στην εκδήλωση απονομής αλλά και να προβάλει την περιοχή της Πρέσπας και το έργο που έχει γίνει στην περιοχή σε διεθνές κοινό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου