Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 48 ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Συναδελφισσες και Συνάδελφοι,
Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις, τις συνέπειες των νέων βαρβάρων και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.
Με τα μέτρα που θα επιχειρήσουν να ψηφίσουν την ερχόμενη Τετάρτη και που είναι συνέχεια δεκάδων άλλων παρόμοιων μέτρων της αδιέξοδης πολιτικής τους, ένα είναι σίγουρο:
Η ζωή μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και για εκατομμύρια συνάνθρωπους μας που ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα είναι η χαριστική βολή.
Με βάση αυτή την ανάλυση, αυτή την προβολή, δεν χωράνε πολλές απαντήσεις στο τι πρέπει να κάνουμε.
Η απάντηση είναι μια.
ü  Εάν δεν θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας, οι συνάνθρωποι μας, να γίνουμε «σκλάβοι»,
ü  Εάν δεν θέλουμε να περάσουμε μια ζωή στην δυστυχία
ü  Εάν δεν θέλουμε να χαθούν και άλλες ζωές και να πεθάνουν και άλλοι συνάνθρωποι μας από την πείνα και την απελπισία (αυτοκτονίες), γιατί αυτό συμβαίνει ήδη κάθε μέρα.
Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγούμε στους δρόμους και να εμποδίσουμε την ψήφιση των μέτρων.
Δυστυχώς πολλές φορές οι περισσότεροι από εσάς για διάφορους λόγους ή και άλλοθι δεν συμμετέχετε.
Όμως όσο δεν συμμετέχετε, ανεξάρτητα εάν έχετε δίκιο ή όχι. σε όσα επισημαίνετε ένα είναι σίγουρο: ότι τα μέτρα τους πάντα θα περνούν και εμείς θα γινόμαστε όλο και πιο δυστυχισμένοι.
Με βάση αυτή την απλή διαπίστωση ο καθένας μας , η καθεμιά αυτή τη φορά έχει χρέος να αφήσει στην μπάντα την κάθε δικαιολογία και να δώσει το παρόν.
Συνάδελφο,
έχετε δίκιο όταν λέτε ότι πολλοί από εμάς τους συνδικαλιστές δεν στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και σας απογοητεύουμε με την αλλοπρόσαλλη κα απαράδεκτη στάση μας.
Έχετε δίκιο όταν πολλοί από εσάς διαμαρτύρεστε ότι δεν οργανώνουμε τον αγώνα σωστά έτσι ώστε, να είναι αγώνας, να μην περνούν οι απαράδεκτες πολιτικές τους και όχι απλά διαμαρτυρίας.
Έχετε δίκιο όταν λέτε ότι με 24ώρες ξεκομμένες απεργίες δεν γίνεται τίποτα και ότιι τέτοιες απεργίες είναι χαμένα μεροκάματα.
Όμως όσο δίκιο και εάν έχετε (εάν αυτοί είναι οι λόγοι που σας έχουν κάνει να μην συμμετέχετε) αυτή τη φορά μην γυρνάτε την πλάτη στο κάλεσμα των συνδικάτων.
Μην γυρνάτε την πλάτη στην απόφαση της ΓΣΕΕ που έστω και τώρα κάτω από την δική σας πίεση, προκήρυξε 48ωρη απεργία.
   Γνωρίζουμε ότι η απόφαση για την προκήρυξη της 48ωρης απεργίας την τελευταία στιγμή δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την λαίλαπα των μέτρων.
Όπως με τις 24ωρες ξεκομμένες απεργίες που στην κυριολεξία είναι «τουφεκιές στον αέρα» έτσι και με την 48ωρη τελευταία στιγμή δεν στέλνεις το καταλληλότερο σήμα στον κόσμο της εργασίας, ότι εδώ κάτι σοβαρό πάει να γίνει.
Ότι εδώ θα δοθεί μάχη.
Τα γνωρίζουμε όλοι αυτά συνάδελφοι,
Όμως όσο προβληματισμένοι και εάν είστε για το πώς οργανώνεται ο αγώνας
εάν δεν συμμετάσχετε με όλες τις δυνάμεις σας πρώτα απ’ όλα θα επιτρέψετε να περάσουν τα μέτρα και δεύτερον θα δώσετε την δυνατότητα σ όσους δεν στέκονται έτσι όπως πρέπει και δεν οργανώνουν τον αγώνα όπως επιβάλλεται να ξαναπούν (και έτσι να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες) ότι ο κόσμος δεν τραβάει!!!
ΟΧΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Αυτή τη φορά μην γυρίσετε την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Όσο τα μέτρα δεν έχουν ψηφιστεί τα πάντα μπορούν να γίνουν.
Ναι μπορούμε να τους κάνουμε να τα πάρουν πίσω.
Ναι μπορούμε να τους αναγκάσουμε να υποχωρήσουν.
Μπορούμε γιατί όλοι εμείς που θα υποστούμε τις συνέπειες των βαρβάρων μέτρων τους, είμαστε εκατομμύρια.
Αρκεί να δώσουμε το παρόν και στην απεργία και στα συλλαλητήρια της Τρίτης και της Τετάρτης.
Όσο δε για όσους έχετε τεράστια οικονομικά προβλήματα (και κανείς στις μέρες μας δεν το αμφισβητεί αυτό) και όπως λέτε δεν αντέχετε να χάσετε ούτε ένα μεροκάματο, με σεβασμό σας λέμε αφού πρώτα ρίξτε τη ματιά σας στους συνάνθρωπους μας που είναι άνεργοι, άρα αποδεδειγμένα σε πολύ δυσκολότερη θέση από εμάς, σκεφτείτε ότι εάν περάσουν τα μέτρα τους τότε θα μας κλέψουν εκατοντάδες μεροκάματα και όχι απλά ένα, δυο η πέντε , που δυσκολευόμαστε σήμερα να αφιερώσουμε στον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα.
Γι αυτό όσο δύσκολα και να περνά ο καθένας μας δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αγωνιστούμε.
Το συνδικάτο σας η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που τόσο λυσσαλέα χτυπιέται για την δράση του και την στάση του, που με τα όποια λάθη, αδυναμίες και παραλήψεις του, ποτέ δεν υπέστειλε την σημαία του αγώνα, ξεκινά τον αγώνα μαζί με όλο το εργατικό κίνημα την Δευτέρα το βράδυ.
Στόχος μας:
Να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά μέτρα.
Να μην ψηφιστεί ο πιο αντιλαϊκός προϋπολογισμός.
Συναδέλφισες Συνάδελφοι,
Η επίτευξη του στόχου μας εξαρτάται από τη στάση όλων των εργαζόμενων και κυρίως από την στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
Εμείς ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τώρα καλούμε τη ΓΣΕΕ να κλιμακώσει τον αγώνα και να δώσει προοπτική.
Καλούμε τη ΓΣΕΕ να στείλει το μήνυμα ότι η Τετάρτη δεν είναι ο κάβος που αν τον περάσουν τελείωσαν.
Να στείλει το μήνυμα ότι έχουν πολλούς κάβους να περάσουν και ότι σύντομα θα «ναυαγήσουν».
Συναδέλφισες και Συνάδελφοι
Το σύνθημα μας θα πρέπει να είναι ένα:
Η ΑΥΤΟΙ
Η ΕΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου