Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ‏

Με το δεξί ξεκίνησε η γυναικεία ομάδα του Αμύντα το πρωτάθλημα της Α2. Ύστερα από ένα περιπετειώδες παιχνίδι, που επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις, οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου κατάφεραν να φύγουν αλώβητες από τα Γιάννενα με σκορ 22-23.
Ο Αμύντας
, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία μπόρεσε να ελέγξει το παιχνίδι στο Α ημίχρονο, στην επανάληψη ο ΑΟΙ έδειξε τα δόντια του και κατάφερε να επανέλθει στην διεκδίκηση του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενες βασιζόμενες στην εμπειρία και τις ικανότητες τους , κατέκτησαν το ροζ φύλλο.
 Η ομάδα του Αμύντα κινήθηκε δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο, παρ ότι  δεν πήγαινε καλά επιθετικά, αμυντικά  έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και προηγήθηκε  4-8 στο 17ο λεπτό.
Οι παίκτριες των δύο ομάδων να είναι ιδιαιτέρως νευρικές, εκδήλωναν ανοργάνωτες επιθέσεις (ατομικές ενέργειες) που δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη, με συνέπεια το σκορ κλείσει σε χαμηλά επίπεδα με την ολοκλήρωση του Ά 30λεπτου (8-11).
Το πρώτο 5λεπτο της επανάληψης , κύλησε ιδανικά για τις φιλοξενούμενες ,  με ένα σερί  3-0, αύξησαν την διαφορά στα 6 τέρματα (8-14), γέρνοντας την πλάστιγγα του παιχνιδιού υπέρ τους .
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, ο Αποστόλης Τικμανίδης μετατρέποντας την αμυντική διάταξη της ομάδας του από 5-1 σε 6-0 και στηριζόμενοι επιθετικά στις Τσάγκα (7γκ) και Μπλίζου  (5γκ όλα στο Β ημίχρονο), αποκατέστησε τις ισορροπίες του παιχνιδιού, ισοφαρίζοντας σε 14-14 στο 40λεπτό.
Η αναμέτρηση απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Αμύντα να διατηρεί ισχνό προβάδισμα 2-3 τερμάτων, χάρις  τις ατομικές ενέργειες της Τσιομπάνου (11γκ) και την ευστοχία της Τ. Σκόδρα (4γκ) στον αιφνιδιασμό.
4λεπτά πρίν το φινάλε, οι φιλοξενούμενες έδειχναν να καθαρίζουν το παιχνίδι βρισκόμενες μπροστά με 20-23, ο ΑΟΙ όμως είχε διαφορετική  άποψη,  2 τέρματα των Ιωάννου και Τσάγκα, έκαναν το παιχνίδι γκράν γκινιόλ  (22-23 ).
10δευτερόλεπτα πριν την λήξη, οι Γιαννιώτισσες απώλεσαν σπουδαία ευκαιρία με την Μπλίζου από θέση εξτρέμ, να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ορθώς ο διαιτητής Βέργος υπέδειξε την παραβίαση  της γραμμής των 6μ. από την αθλήτρια.

Ο προπονητής του Αμύντα Νίκος Γιώσκος σχολίασε: «Η ομάδα χωρίς να έχει καλή απόδοση, κατάφερε να κερδίσει μέσα σε μια πολύ δύσκολα έδρα όπως αυτή των Ιωαννίνων. Αυτό δείχνει ότι οι παίκτριες έχουν χαρακτήρα και ότι μπορούν να διαχειριστούν κατάλληλα την πίεση και το άγχος του αγώνα.
Από την πλευρά μας θα πρέπει να μειώσουμε σε σημαντικό βαθμό τα λάθη που εμφανίσαμε στην επίθεση, προκειμένου  να  έχουμε  πιο ομαλή  εξέλιξη στα 
παιχνίδι μας. Ευχαριστούμε τον ΑΟΙ για την άψογη φιλοξενία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Η παίκτρια του Αμύντα Τάνια Σκόδρα σχολίασε: «Ηταν μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα γι μας, αν και ξεκινήσαμε καλά την αναμέτρηση,  δεν καταφέραμε να έχουμε σταθερή απόδοση, με αποτέλεσμα η ομάδα των Ιωαννίνων να μας φτάσει στο σκόρ.
Ωστόσο στα κρίσιμα σημεία, βρήκαμε τους διαδρόμους προς την εστία του ΑΟΙ και με σωστή διαχείριση της μικρής διαφοράς ,φτάσαμε σε μια σημαντική νίκη».
Δεκάλεπτα: 2-3,5-8,8-11(ημίχρονο),14-14,17-20,22-23

Διαιτητές: Βέργος  – Κουρίκας  (οι περισσότερες  υποδείξεις  ήταν ορθές  και δεν επέτρεψαν στους πάγκους να ξεφύγουν από την προβλεπόμενη συμπεριφορά)    

Α.Ο,Ιωαννίνων (Α.Τικμανίδης-Γ.Καραμπίνας): Ιωάννου 2, Παρασκευά, Τσάγκα 7, Μητκάνη 2, Ζαμπαλά, Λιάκου, Κυριαζή, Ποτσικα, Μπλίζου 6, Μπεκιράκη, Καρέλα 5, Λέκκα, Βλαχοπούλου, Στόλα.

Αμύντας Αμυνταίου (Ν. Γιώσκος): Κόρρα (τφ), Γιαπουτζή (τφ), Στεφανίδου , Μπάντη 1, Γεωργιάδου 1, Σκόδρα Τζ. 3, Ρακοπούλου 1, Γαλμπάδη, Χριστογούλα, Τσένκο 2, Τσιoμπάνου 11, Σκόδρα Τ. 4, Πάνου, Παπαβασιλείου .

Δίλεπτες Αποβολές: 3 – 2, Πέναλτι: 4/4 – 6/4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου