Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η Νέα Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Μανιακίου Δ. Αμυνταίου "Το Αγνάντι της Βεγορίτιδας". Κάλεσμα για δενδροφύτευση Σάββατο και Κυριακή 15-16 Δεκεμβρίου 2012‏

Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλη ήταν η προσέλευση στην πρώτη παρουσίαση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης "Το Αγνάντι της Βεγορίτιδας", το απόγευμα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου στο Μανιάκι. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη της Eπιχείρησης, οι νομικοί, οικονομικοί, περιβαλλοντικοί και επικοινωνιακοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμυνταίου, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής, αλλά και πλήθος κατοίκων του χωριού, από όλες τις ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες.

Ο Γραμματέας της ΚοινΣΕπ, Μιχάλης Τοπαλίδης, ήταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, η οποία άνοιξε με ένα ποιητικό καλωσόρισμα από την Ειρήνη Κουρδάκη, συν-δημιουργό του οράματος για το Μανιάκι και επικοινωνιακή σύμβουλος της ΚοινΣΕπ.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δ.Σ., Λευτέρης Κουρτπαρασίδης, παρουσίασε την Επιχείρηση, τους στόχους, τον τρόπο λειτουργίας και τις πρώτες δράσεις του Ανγαντιού και περιέγραψε πώς η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα συνεργασίας και δράσης των κατοίκων προς την κατεύθυνση μιας ουσιαστικής ανάπτυξης του χωριού που όχι μόνο θα προστατεύσει αλλά θα αναγεννήσει το φυσικό περιβάλλον και θα έχει πραγματικό θετικό αντίκτυπο στη ζωή των κατοίκων.

Ακολούθησε η Έλενα Συμεωνίδου, σύμβουλος οικολογικού σχεδιασμού και διαχείρισης, η οποία επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοπικής κοινωνίας μέσα στο πλαίσιο της συνολικής κρίσης που διανύει η χώρα και πώς αυτά τα πλεονεκτήματα μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και λύσεις στα ζητήματα της αγροτικής δραστηριότητας, της ενέργειας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Επίσης, ανέλυσε τους στόχους και τη μεθοδολογία της πρώτης δενδροφύτευσης που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου στο βουνό του Προφήτη Ηλία πάνω από το Μανιάκι, και πώς αυτό το εγχείρημα μπορεί να αποτελέσει τη βάση συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ της Επιχείρησης και των παραγωγών της περιοχής.
Ακολούθησαν ερωτήσεις, τοποθετήσεις και μια ιδιαίτερα  ζωντανή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, και στήθηκε ένα πρώτο δίκτυο επικοινωνίας που θα διευκολύνει και θα ενισχύσει τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Ραντεβού λοιπόν στην πρώτη μεγάλη δράση του Αγναντιού το επόμενο Σάββατο και Κυριακή 15 και 16 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί στον Προφήτη Ηλία, για την πρώτη δενδροφύτευση, που στόχο έχει να βάλει τη βάση για τη δημιουργία ενός βρώσιμου δάσους, δηλαδή ενός οπωρώνα με τα χαρακτηριστικά, τη βιοποικιλότητα και την ανθεκτικότητα ενός φυσικού δάσους.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Ρηνιώ Κουρδάκη, τηλ. 6975103897, agnandi.vegoritida@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου