Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις σε ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗ

Καταγγέλλουμε τις νέες απολύσεις εργαζομένων που πραγματοποίησε η εργοδοσία των επιχειρήσεων ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣ που βρίσκονται στην βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας.
Οι επιχειρήσεις αυτές επί μήνες ακολουθούσαν την πρακτική της συστηματικής άρνησης καταβολής των δεδουλευμένων, της τρομοκράτησης των πιο πρωτοπόρων εργατών, της αυθαίρετης μείωσης του χρόνου εργασίας.
Τώρα η εργοδοσία, έχοντας και τις πλάτες της κυβέρνησης και του εργοδοτικού συνδικαλισμού που εκφράζεται από το ΕΚ Φλώρινας, δεν διστάζει να απολύσει και να πετάξει στον δρόμο εργάτες, ξεκινώντας φυσικά από αυτούς που αρνούνταν να σκύψουν το κεφάλι. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που μέχρι σήμερα κρατούσαν αυτές τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη. Αν η εργοδοσία μπορέσει να πετύχει αυτές τις απολύσεις σύντομα θα επανέλθει ακόμα πιο αποθρασυμένη για να απολύσεις ακόμα περισσότερους, να απαιτήσει ακόμα περισσότερες θυσίες από την μεριά των εργατών.
Καλούμε όλους του εργαζόμενους των επιχειρήσεων ΠΑΜΗ και ΤΟΤΤΗΣ, να δείξουν, ενωμένοι σαν μια γροθιά, την αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην δουλειά τους. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να εκφράσει έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του σαν να πρόκειται για την δική του δουλειά αλλιώς αύριο θα έρθει η δική του σειρά και η ώρα εκείνη θα τον βρει ανυπεράσπιστο. Συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων. Την καταβολή των δεδουλευμένων και όλων των μισθών στην ώρα τους από εδώ και πέρα. Καμία μονομερή μεταβολή του ωραρίου και των συνθηκών της δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου