Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο, συναντήθηκε Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                                Φλώρινα, 21-03-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο, συναντήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φλώρινας, παρόντες ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Σωτήρης Βόσδου, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ.κ. Νίκος Ευγγέλου, Άκης Καραγκιοζίδης, Μιχάλης Καρακόλης, Παναγιώτης Μαβίδης και Χρήστος Μπαρδάκας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανός Ρασάικος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν στα σημαντικά έργα για την περιοχή της Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας, όπως ο κάθετος άξονας, το φράγμα της Τριανταφυλλιάς και ο δρόμος Φλώρινα – Πρέσπες και συζητήθηκε η προοπτική, υπό τις παρούσες συνθήκες, υλοποίησης έργων στη Φλώρινα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γενικός Γραμματέας δήλωσε:
«Βρισκόμαστε σήμερα στην πόλη της Φλώρινας, όπου συζητήσαμε με τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Βουλευτή διάφορα θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως είναι και ο δρόμος για τις Πρέσπες. Σχετικά με το φράγμα της Τριανταφυλλιάς η υλοποίηση του έργου και η πληρωμή των εργαζομένων είναι σημαντική. Δεν ήξερα ότι υπήρχαν οφειλές, το έμαθα από τον κ. Δήμαρχο και από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και είναι κάτι που θα το δούμε μέσα στα πλαίσια του νόμου και των δυνατοτήτων μας και θα το λύσουμε.
Η συνεργασία όλων κρίνεται απαραίτητη».
Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος είπε:
« Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε σήμερα τον κ. Γενικό. Ήταν μεγάλη η τιμή που μας έκανε, να είναι σήμερα στη Φλώρινα και να συζητήσουμε για τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος και ο Νομός Φλώρινας. Τον ευχαριστώ θερμότατα και για την παρουσία του σήμερα εδώ, αλλά και γιατί άκουσε με μεγάλη προσοχή τα αιτήματά μας σήμερα.
Τα θέματα τα οποία θέσαμε στον κ. Γενικό είναι:
Η κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινας- Πτολεμαΐδας, ένα σημαντικό έργο για το οποίο σήμερα μιλήσαμε για μια καινούργια χάραξη και όχι για τη διαπλάτυνση της παλαιάς οδού. Ας ελπίσουμε ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα υιοθετήσει την πρότασή μας αυτή για νέα χάραξη, ώστε ο δρόμος να είναι συντομότερος και πιο εύκολος στην κατασκευή.
Η κατασκευή του δρόμου Φλώρινα- Βίγλα -Πρέσπα. Για το δρόμο αυτό αρμόδια είναι η Περιφέρεια, αλλά ελπίζουμε ότι το Υπουργείο θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το έργο μέσα από τα διάφορα προγράμματα τα οποία έχει και διαχειρίζεται.
Η κατασκευή του διανειοθαλάμου για το δρόμο Φλώρινα- Νίκη, είναι απαραίτητη για την έναρξη του έργου. Εμείς, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, θα αποφασίσουμε για το θέμα και ελπίζουμε να βρούμε την απαραίτητη λύση, ώστε να ξεκινήσει το έργο και να εργαστούν αρκετοί συμπατριώτες μας.
Το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, του οποίου η κατασκευή έχει μείνει πίσω. Ζητήσαμε από τον κ. Γενικό το νερό από το φράγμα να δοθεί για την ύδρευση της πόλης της Φλώρινας, καθώς επίσης και την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως προβλέπεται και από τα προσχέδια του φράγματος.
Επίσης, ζητήσαμε την άρδευση του κάμπου του πρώην Δήμου Περάσματος από το συγκεκριμένο έργο. Αυτή η μελέτη είχε ξεκινήσει παλαιότερα, από τον πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και πρέπει τώρα να προχωρήσουμε και τις υπόλοιπες ενέργειες για την κατασκευή και του έργου αυτού.
Επιπλέον, ζητήσαμε και την επιχορήγηση του Δήμου Φλώρινας με ένα ποσό από τα χρήματα του Υπουργείου για τις ασφαλτοστρώσεις του Δήμου Φλώρινας, καθώς μετά από ένα βαρύ χειμώνα οι δρόμοι μας θέλουν επισκευή και συντήρηση. Δυστυχώς, με τα οικονομικά μας, αδυνατούμε να κάνουμε την οποιαδήποτε συντήρηση.
Πιστεύουμε ότι ο κ. Γενικός θα μας λύσει αρκετά από τα προβλήματά μας και τον ευχαριστούμε για αυτό».
Τέλος, ο κ. Βουλευτής είπε:
« Να καλωσορίσω και εγώ το Γενικό Γραμματέα στο Δήμο Φλώρινας. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα με τα δημόσια έργα στην περιοχή μας, με τους δρόμους, τους οδικούς άξονες, με το μέλλον του φράγματος της Τριανταφυλλιάς και τη μετέπειτα εκμετάλλευσή του, όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος, τελειοποιώντας μια μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο.
Πιστεύουμε ότι ο βορειοελλαδίτης κ. Γενικός θα δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Φλώρινας, και ας μην ξεχνάμε ότι η Φλώρινα είναι ο μόνος ακριτικός Νομός που συνορεύει με δύο χώρες, με δύο πύλες εισόδου που δεν έχει κάθετο άξονα στην Εγνατία, κάτι το οποίο είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους να άρει αυτή την ιδιαίτερη απομόνωση, στην οποία βρίσκεται ο Νομός Φλώρινας».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου