Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Συνταξιούχος Φλωρινιώτης αστυνομικός "φορτωμένος" ηρωίνη


Απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη με 12 κιλά ηρωίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας λίγο πριν επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία.
Ο 53χρονος από τη Φλώρινα κίνησε τις υποψίες των λιμενικών, φτάνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες χθες με
πολυτελές μαύρο Audi στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πλοίο για τη Βενετία.
Τον έζωσαν τα φίδια όταν είδε τους άνδρες του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού να πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα εισερχόμενα οχήματα, αλλά είχε την προσδοκία ότι ο ίδιος θα περνούσε ανέλεγκτος, με «διαβατήριο» την υπηρεσιακή του ταυτότητα, την οποία χρησιμοποιούσε ακόμα, παρά την αποστρατεία και συνταξιοδότησή του.
Όταν είδε τους λιμενικούς να τον σταματούν και να ξεκινούν τον έλεγχο, επιχείρησε έναν επικίνδυνο ελιγμό για να απομακρυνθεί και να αποφύγει τη βέβαιη σύλληψη.
Οι λιμενικοί όμως έκαναν μπλόκο, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και τον ίδιο και ξεκίνησαν εξονυχιστικό έλεγχο στο όχημα, με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου-ανιχνευτή ναρκωτικών.
Το τετράποδο δεν δυσκολεύτηκε να εντοπίσει την ηρωίνη, που βρισκόταν σε ειδική κρύπτη, με διπλό τοίχωμα, την οποία είχε δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ανάμεσα στα πίσω καθίσματα και στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.
Οι λιμενικοί «ξήλωσαν» το διπλό τοίχωμα και βρήκαν στην κρύπτη 22 πακέτα με ηρωίνη, συνολικού βάρους 11 κιλών και 960 γραμμαρίων. Ο 53χρονος συνελήφθη, ενώ εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν το αυτοκίνητό του, αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε μαζί του.
Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ είχε ξεκινήσει από τη Φλώρινα, όπου διαμένει, και οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου ανέμεναν χθες τα αποτελέσματα έρευνας στο σπίτι του στην ακριτική πόλη, ώστε να συμπληρώσουν τη δικογραφία. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η προέλευση των ναρκωτικών και ο προορισμός τους, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πιθανών συνεργατών του 53χρονου απόστρατου αστυνομικού.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Πηγή: ethnos.gr

1 σχόλιο: