Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«Από τις συγχωνεύσεις δε θα χαθούν επαγγελματικά δικαιώματα»

 
Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι «δε θα χαθούν επαγγελματικά δικαιώματα με τον τρόπο που έγιναν οι συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ».
  Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ανοιχτός σε αλλαγές εφόσον βασίζονται σε λογικά κριτήρια για το σχέδιο «Αθηνά» που παρουσιάζεται σήμερα, Τετάρτη, στην Επιτροπή Μορφωτικών

Υποθέσεων της Βουλής και ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη εξορθολογισμού της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς υπήρχαν πολλά διάσπαρτα τμήματα.
   Αναφορικά με τις βάσεις είπε πως θα ανεβούν τονίζοντας πως τα τμήματα γίνονται πιο ανταγωνιστικά πλέον, ενώ τόνισε πως υπάρχει μείωση της ζήτησης για εισαγωγή σε παιδαγωγικά τμήματα ή τμήματα ξένων γλωσσών καθώς το δημόσιο -που ήταν ο βασικός αποδέκτης αυτών των πτυχιούχων- δεν υπάρχει πια.

  Ερωτηθείς για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία είπε πως το υπουργείο Παιδείας μελετά τον επανασχεδιασμό όλης της διαδικασίας τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα σχολεία.
   Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του πως το Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου