Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η ΚΝΕ Δυτικής Μακεδονίας για τον τραγικό χαμό των δύο σπουδαστών στη Λάρισα

Η τραγωδία των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής για κάθε φοιτητή και σπουδαστή που η οικογένεια του σήμερα στενάζει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα ούτε στοιχειωδών αναγκών.
Δυο συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους και τρεις χαροπαλεύουν επειδή προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο τρόπο λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν για πετρέλαιο.

Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους!

Εκατοντάδες από εμάς βιώνουμε σήμερα την ίδια ή ανάλογη κατάσταση, αφού οι οικογένειές μας δυσκολεύονται με τους μισθούς πείνας, την ανεργία, τα χαράτσια και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση. Αντιμετωπίζουμε τις άθλιες συνθήκες σπουδών, την διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, την παντελή έλλειψη εστιών που να καλύπτουν τις ανάγκες μας για δωρεάν στέγαση.
Το συγκεκριμένο γεγονός, μόνο τυχαίο δεν είναι. Δεν οφείλεται σε καμιά απροσεξία των συναδέλφων μας όπως θα βιαστούν να πουν κάποια παπαγαλάκια που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάζουν λάδι την αντιλαϊκή πολιτική .
Η τραγωδία που εξελίχθηκε χθες στη Λάρισα, αποδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ δεν είναι απλά εχθρική προς το λαό αλλά επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή. Μια πολιτική που στερεί συνολικά από το λαό και τα παιδιά του τα πιο στοιχειώδη, τη θέρμανση, το ρεύμα, την στέγη και το ψωμί.
Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους όλης της Ελλάδας να καταδικάσουν την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του, το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους και τις οικογένειες των σπουδαστών.
Απαιτούμε τώρα απο την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές.
Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειές μας.
Δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια. Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου