Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ερώτηση της Χρυσής Αυγής για τις τεράστιες οφειλές του ΤΑΥΤΕΚΩ - (Ασφαλιστικό ΔΕΗ) προς τους φαρμακοποιούς του Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης.



ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
4) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Τεράστιες οφειλές του ΤΑΥΤΕΚΩ - ΔΕΗ προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης»

Σύμφωνα με επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης, από το καλοκαίρι του 2011 και μέχρι σήμερα ο ασφαλιστικός φορέας της ΔΕΗ. (Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας - ΤΑΥΤΕΚΩ) οφείλει στα φαρμακεία του νομού σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή που μεγαλοεπιχειρηματίες και δημόσιες υπηρεσίες χρωστούν μεγάλα ποσά στη ΔΕΗ, το ΤΑΥΤΕΚΩ - ΔΕΗ. αδυνατεί να καταβάλει τις οφειλές του ακόμη και στους φαρμακοποιούς. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η εξώθηση των φαρμακοποιών στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δεδομένης της δραματικής μείωσης των κερδών τους, των διαρκών προβλημάτων στις σχέσεις του με τον ΕΟΠΠΥ και της γενικότερης οικονομικής ύφεσης.

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί:
1) Τι προτίθενται να κάνουν προκειμένου να διευθετηθούν άμεσα οι οφειλές του  ΤΑΥΤΕΚΩ - ΔΕΗ προς τα φαρμακεία του νομού Κοζάνης;
2) Τι ύψους είναι οι συνολικές οφειλές του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους ολόκληρης της χώρας;

Αθήνα, 24/04/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αρτέμιος Ματθαιόπουλος
Βουλευτής Σερρών
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου