Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Tο νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς να προσφέρει ανάσα ρευστότητας στον τόπο.



Μετά από μια σχεδόν δεκαετία, από ότι φαίνεται δρομολογήθηκε η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Καστοριάς, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μαθιουδάκη στην παλιά είσοδο της πόλης.


Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο θα διευκολύνει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Καστοριά, η οποία εδώ και πολλά χρόνια στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο και δύσχρηστο κτίριο, χωρίς κατάλληλους χώρους και υποδομές για να κάνουν οι αστυνομικοί τη δουλειά τους όπως πρέπει. Επίσης το συγκεκριμένο κτίριο ενοικιάζεται από ιδιώτες, έχει ακριβό ενοίκιο και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν γίνεται καμία συντήρηση στο κτίριο το οποίο εξυπηρετούσε ίσως το έργο της Αστυνομίας τις περασμένες δεκαετίες, σήμερα όμως είναι εντελώς ακατάλληλο.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην κατασκευή του κτιρίου, τον Δήμο Καστοριάς, την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, την Αστυνομική Δ/νση Καστοριάς οι οποίοι και θα αναθέσουν το έργο στους εργολάβους, να μεριμνήσουν έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν εργατικά χέρια, εξοπλισμός και υλικά κατασκευής από το νομό Καστοριάς, έτσι ώστε να έχει ο τόπος μας το μέγιστο οικονομικό όφελος από την κατασκευή του κτιρίου.

Ελπίζουμε να μην γίνουμε μάρτυρες σκηνικών όπου θα δουλεύουν στο έργο παράνομοι αλλοδαποί λαθρομετανάστες για μεροκάματα του τρόμου των 10, 20 και 25 ευρώ, χωρίς ασφάλεια, εις βάρος των ντόπιων Καστοριανών οικοδόμων και εργατών που δοκιμάζονται από την κρίση στην οικοδομή και είναι άνεργοι.
Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας και το Εργατικό Κέντρο να μεριμνήσουν έτσι ώστε να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Καστοριανοί εργαζόμενοι στο έργο, με όλα τα προβλεπόμενα όσον αφορά τα μεροκάματα και τις ασφαλιστικές εισφορές τους, έτσι ώστε να δοθεί στον τόπο μια ανάσα ρευστότητας, να απασχοληθούν άνεργοι οικοδόμοι από το νομό μας και το έργο της ανοικοδόμησης του Αστυνομικού Μεγάρου να λάβει προστιθέμενη αξία, πέραν της χρηστικότητας του.


Τ.Ο. Καστοριάς, Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου