Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου «Η Αγκαλιά» καταδικάζει τα φαινόμενα χρήσεις φόλας



Στο μεσοδιάστημα της 22ας και 23ης Απριλίου στην περιοχή των Εργατικών Κατοι-κιών Αμυνταίου καθώς και την 24η Απριλίου στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου το ανθρώπινο είδος φανέρωσε για ακόμα μία φορά
δυστυχώς ότι η αναπαραγωγή βίας και ωμής εγκληματικότητας απέναντι στα ζώα, παράγωγα της έλλειψης κατάλληλης παιδείας και ενημέρωσης, συνεχίζεται με τρόπο απροκάλυπτο και θρασύ, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη ζωή και των ίδιων των συνδημοτών μας.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών και μάλιστα εντός χώρου κοινής χρήσεως « άγνωστοι » τοποθέτησαν φόλες με αποτέλεσμα τη θανάτωση τεσσάρων ( 4 ) δεσποζόμενων σκυλιών, δύο ( 2 ) αδεσπότων καθώς και δύο ( 2 ) γα-τιών ενώ χάρη στην συνδρομή μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου « Η ΑΓΚΑΛΙΑ » την τελευταία στιγμή απέφυγαν το θάνατο ένα ( 1 ) δεσποζόμενο σκυλί και μία ( 1 ) δε-σποζόμενη γάτα. Πέραν των προαναφερθέντων, αξίζει να σημειωθεί πως λόγω του γεγονότος ότι οι φόλες τοποθετήθηκαν σε χώρο όπου καθημερινά παίζουν δεκάδες παιδιά, αυτά ανά πάσα στιγμή βρίσκονται εκτεθειμένα μπροστά στον κίνδυνο δηλη-τηρίασής τους, απ' τη στιγμή κατά την οποία η μικρή τους ηλικία μπορεί να δικαιο-λογήσει κάθε είδους επαφή με τις ουσίες αυτές! Παρόμοια προσπάθεια θανάτωσης ζώου σημειώθηκε και στην Τ.Κ. Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου όπου ευτυχώς την τελευταία στιγμή διέφυγε το θάνατο ένα ( 1 ) δεσποζόμενο σκυλί.
Ο Σύλλογός μας, κατόπιν των παραπάνω περιστατικών, προέβη στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων δια της Προέδρου του, Αλεξάνδρας Χατζηιωάννου, ενώ ομοίως έπραξαν και ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων της περιοχής.
Η έλλειψη παιδείας και ενημέρωσης συνετέλεσαν και απ΄ότι φαίνεται εξακολουθούν να συντελούν τόσο στην ενεργητική όσο και στην παθητική κακοποίηση των ζώων, δεσποζομένων και μη, με αποτέλεσμα σχεδόν καθημερινά να καταστρατηγείται η κάθε μορφή ηθικής και νομικής υποχρέωσης που έχουμε όλοι μας απέναντι σε αυτά. Επιπρόσθετα, ο Δήμος Αμυνταίου πέραν της φιλολογικής έως σήμερα πρόθεσής του για ηθική και υλική συνδρομή στο ομολογουμένως δύσκολο έργο του Συλλόγου μας καλείται πια εμπράκτως και δυνάμει των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το ν. 4039/2012 να συνεισφέρει στις προσπάθειές μας τόσο για την καταπολέμηση των επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων βίας κατά των ζώων όσο και τη βελτίωση της υγείας τους και των συνθηκών διαβίωσής τους.
Ο Σύλλογός μας θέτει προ των ευθυνών του τον οικείο Δήμο και σε αντίθεση με αυτόν δηλώνει πως σε κάθε περίπτωση και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα πράττει οποιαδήποτε νομική ενέργεια για την προστασία των δεσποζομένων και μη ζώων καθώς και για τη διαρκή και συστηματική ενημέρωση των συνδημοτών μας, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη φαινομένων που δεν μας τιμούν σαν Έλληνες και σαν ανθρώπους!
Αμύνταιο Φλώρινας, 25/04/2013
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου « Η ΑΓΚΑΛΙΑ ».
Η Πρόεδρος Αλεξάνδρα Χατζηιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου