Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΗ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΣΣΕ 2012‏



Κύριε Πρόεδρε
Στο κεφάλαιο Γ’ ¨Γενικές Ρυθμίσεις¨ της ΕΣΣΕ, που υπογράφτηκε στις 7 Ιουνίου 2012 μεταξύ ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ, υπάρχουν δεσμεύσεις αμφότερων των πλευρών για θέματα που λόγω πίεσης χρόνου -εκείνη
τη συγκεκριμένη  χρονική στιγμή- δεν συζητήθηκαν. Ένα από αυτά αφορά την συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων –εντός χρονικού ορίζοντα τεσσάρων μηνών- με σκοπό τον εξορθολογισμό και την αναμόρφωση των ειδικών επιδομάτων («τα μέρη δεσμεύονται αυστηρώς όπως εντός τεσσάρων μηνών αναμορφώσουν τις προϋποθέσεις χορήγησης αυτών σε κάθε κατηγορία/ειδικότητα και θέση εργασίας και κυρίως τα ειδικά επιδόματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, τη φύση εργασίας και την επικινδυνότητα, χωρίς τη μεταβολή της συνολικής δαπάνης αυτών»).
Σας θυμίζουμε ότι λόγω καθυστέρησης συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής, αναγκαστήκαμε να σας κοινοποιήσουμε σχετική Επιστολή (με Αριθ. Πρωτ. 4574/11/7/2012) ζητώντας να ορισθεί άμεσα η επιτροπή για την αναμόρφωση και τον εξορθολογισμό των ειδικών επιδομάτων.
Τελικά μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όρισε τους εκπροσώπους της στις 31 Ιουλίου 2012, η Επιτροπή συγκροτήθηκε και πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση στις 21 Δεκεμβρίου 2012.
Παρόλα αυτά η επιτροπή, μετά  από έξι συνεδριάσεις (και πιο συγκεκριμένα στις 21 Φεβρουαρίου 2013) κατέληξε σε ένα πόρισμα, που σημειωτέον είναι και το μοναδικό από ιδρύσεως ΓΕΝΟΠ. Διευκρινίζουμε πως αυτή η αναφορά γίνεται καθότι και στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε να γίνει κάτι αντίστοιχο –έτσι όπως οριζόταν από τη ΕΣΣΕ  του 2008- οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν και το δυσμενές επακόλουθο για τους εργαζόμενους ήταν η απώλεια 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Προφανώς  η ολοκλήρωση του σημερινού πορίσματος οφείλεται στη σοβαρότητα και στην υπευθυνότητα τόσο των  υπηρεσιακών στελεχών όσο και των εκπροσώπων των εργαζομένων που συγκρότησαν την επιτροπή.
Κύριε Πρόεδρε
Το εν λόγω πόρισμα παρουσιάστηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2013 από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ και στα προεδρεία των πρωτοβάθμιων σωματείων, ενώ στις 27 του ίδιου μήνα διαβιβάστηκε και επισήμως από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Σήμερα, τρεις μήνες από τότε και σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο από την υπογραφή της ΕΣΣΕ, εξακολουθεί να εκκρεμεί η υλοποίηση των παραγράφων 1,2,3 και 4 του Κεφαλαίου Γ’ Γενικές Ρυθμίσεις της ΕΣΕΕ 2012, ήτοι:
1.   Τρόπος υλοποίησης της υπ. αριθμ. 134 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. για την μείωση της μισθοδοσίας.
2. Εξορθολογισμός των ειδικών επιδομάτων.
3. Διαδικασία μεταθέσεων και αποσπάσεων.
4. Αναμόρφωση του Κανονισμού περί πειθαρχικού ελέγχου.
Κύριε Πρόεδρε
Επειδή στο παρελθόν πολλάκις έχει αμφισβητηθεί η αξιοπιστία τόσο της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. όσο και της Ομοσπονδίας, το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για ύστατη φορά, σας καλεί να προχωρήσετε άμεσα στην υπογραφή συμπληρωματικής ΕΣΣΕ -στη βάση και των πορισμάτων των αντίστοιχων επιτροπών- με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων συλλόγων της ΔΕΗ Α.Ε.
Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨
Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν . Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου