Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

2500 προσλήψεις πυροσβεστών το Μάιο«Ανοίγουν» μέσα στον Μάιο 2.500 θέσεις συμβασιούχων δασοπυροσβεστών στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού όλης της χώρας, προκειμένου να προσληφθεί βοηθητικό
προσωπικό για τον καθαρισμό δασικών περιοχών με στόχο την αποφυγή πυρκαγιών.
Πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 18 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για δαπάνες δασοπυρόσβεσης σε 319 δήμους, κονδύλι που κινείται στα ίδια επίπεδα με το 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αττική θα προσληφθούν περισσότεροι από 500 συμβασιούχοι στον τομέα της πυρασφάλειας, ενώ τη «μερίδα του λέοντος» στις προσλήψεις διεκδικούν οι δήμοι Κηφισιάς, Πεντέλης, Παπάγου-Χολαργού, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, Δάφνης-Υμηττού και Καισαριανής.
Ειδικότερα, οι δήμοι και οι σύνδεσμοι αυτών μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πρόσληψη προσωπικού για τον καθαρισμό της βλάστησης σε περιαστικά δάση, άλση κλπ., τον καθαρισμό και τον έλεγχο χωματερών, αλλά και θέματα προμήθειας εξοπλισμού (όπως π.χ. Βυτιοφόρα), μια και από 1ης Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.
Οι πρόσλήψεις-εξπρές του νέου προσωπικού θα γίνουν για χρονικό διάστημα 4 έως 8 μηνών, με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενώ ο χρόνος ανεργίας καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια θα συνυπολογιστούν για την επιλογή των επιτυχόντων.
Υπενθυμίζεται πως οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ έχουν την ευθύνη για το αντιπυρικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών προσλαμβάνοντας εργάτες για τον καθαρισμό δασών, ενώ οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό -συνταξιοδοτήσεις τακτικών υπαλλήλων, λήξη συμβάσεων εκτάκτου προσωπικού- έχουν ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες εργαζόμενοι να μην επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία των συνδέσμων πυροσποστασίας. Πηγή:dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου