Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ζημιές στο μνημείο Μακεδονομάχου Τσάμη στη Βίγλα

Ο Λάζος ο βουνίσιος καταγγέλλει…

Επισκεπτόμενος την Πρωτομαγιά τα βουνά σύν των άλλων αντίκρισα το μνημείο και το παρεκκλήσιο στην στροφή του δρόμου που περνά απο το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλα Πισοδερίου.
Έκπληκτος έστεκα εμπρός από την προτομή του Μακεδονομάχου ιερέα που δολοφονήθηκε από βουλγαροκομιτατζήδες για την συμμετοχή του στον Ιερό Μακεδονικό Αγώνα - Σύμφωνα με την Ναταλία Δραγούμη Μελά ο ίδιος ιερεύς έκρυψε απο τους βουλγαροκομιτατζήδες και τούρκους την κεφαλή του πρωτομάρτυρα Μακεδονομάχου καπετάν Μίκη Ζέζα υπολοχαγού πυροβολικού του Ε.Σ. ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ κάτω από την Ιερά τράπεζα στο παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Πισοδερίου.
Χωματουργικές εργασίες διέλευσης καλωδίων υψηλής τάσης παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος ανεμογεννητριών στην κορυφή του Βαρνούντα, από συνεργείο της κατασκευαστικής εταιρίας προκάλεσαν φθορά στο περιστύλιο του μικρού παρεκκλησίου πλησίον της προτομής του μακεδονομάχου ιερέα όπως και στο περιβάλλοντα χώρο . Επίσης ο μαντρότοιχος παλαιού στρατιωτικού φυλακίου έχει πάθει κατολίσθηση όπως και ο περίβολος του μνημείου έχει στην κυριολεξία ξεπατωθεί μαζί με άνθη που υπήρχαν παλιότερα πέριξ αυτού.
Από το διασωθέν μνημείο να σημειώσουμε περνάνε χιλιάδες αυτοκίνητα επισκεπτών τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα και αντικρίζουν κι αυτοί έκπληκτοι την κατάσταση εις την οποία έχει περιέλθει. Καλούνται όσοι έχουν λίγο σεβασμό εις ιερά μνήμη του Μακεδονομάχου ιερέα να αποκαταστήσουν ΑΜΕΣΑ τις ζημιές - καταστροφές περιβάλλοντα χώρου που προξένησαν τόσο στο παρεκκλήσι του μνημείου όσο και στο περιβάλλοντα χώρο - μαντρότοιχο παλαιού στρατιωτικού φυλακίου Βίγλας Πισοδερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου