Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κανονικά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων

 
Τις πρώτες πρωινές ώρες οι καθηγητές έβαλαν τέρμα στην μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων τους (ΕΛΜΕ) και δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην
περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας , ενώ μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις, ενώ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.
Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση για απεργία μέσα στις εξετάσεις είχε συγκεντρώσει το 92% των ψήφων. Ωστόσο μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, συνεκτιμώντας τις εξελίξεις (επιστράτευση των καθηγητών , αρνητική θέση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, κλπ.), αποφάσισαν να θέσουν το ζήτημα της μη πραγματοποίησης της απεργίας, και γι αυτό ζήτησαν από τους καθηγητές να ψηφίσουν αν υπάρχουν οι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία. Η πρόταση έλαβε 18 υπέρ του ότι υπάρχουν οι όροι για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν και 57 ψήφισαν λευκό, ως εκ τούτου δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία.
Μετά και απ΄ αυτό το αποτέλεσμα οι πρόεδροι αποχώρησαν, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου