Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τοποθέτηση ενισχυμένης περίφραξης στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «βιότοποι της αρκούδας» στην Εγνατία Οδό

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται πως συνεχίζεται με γρήγορο ρυθμό η τοποθέτηση της ενισχυμένης υπερύψηλης περίφραξης στο τμήμα «Παναγιά-Γρεβενά» της Εγνατίας Οδού που έχει χαρακτηρισθεί ως ‘βιότοπος της αρκούδας’, αλλά και στον Κάθετο Άξονα «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή», στον οποίο, αν και δεν είναι χαρακτηρισμένος ως «βιότοπος αρκούδας», τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού της αρκούδας, έχει παρατηρηθεί κινητικότητα των μεγάλων θηλαστικών.

Η ενισχυμένη υπερυψηλή περίφραξη έχει ύψος τρία (3) μέτρα και προδιαγραφές που προέκυψαν από τη συνεργασία της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος» .

Το σύνολο του μήκους εφαρμογής της ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης είναι εκατόν τριάντα (130) χιλιόμετρα και θα τοποθετηθεί αμφίπλευρα, δηλαδή σε μήκος οδού εξήντα πέντε (65) χιλιομέτρων.

Από αυτά, τα εκατόν πέντε (105) χλμ θα τοποθετηθούν στον Κάθετο Άξονα 45 "Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή" και ειδικότερα στο σύνολο του μήκους του τμήματος "Σιάτιστα - Κορομηλιά".

Τα είκοσι πέντε (25) χλμ θα τοποθετηθούν στον Κύριο Άξονα, στο τμήμα «Παναγιά – Γρεβενά», σε όσα σημεία που δεν είχε τοποθετηθεί παλιότερα ενισχυμένη περίφραξη και στο τμήμα "Γρεβενά - Σιάτιστα", σε σημεία που θα απαιτηθεί, μετά από υπόδειξη των ΜΚΟ «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ».

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί περίπου 12 χλμ. ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης αμφίπλευρα στον Κάθετο Άξονα 45, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Άργους Ορεστικού έως την περιοχή Βογατσικού.

Το έργο, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου